48ωρη Απεργία Ναυτεργατών ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-εφοπλιστών

788
48ωρη Απεργία Ναυτεργατών

Ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα η 48ωρη Πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών (10-11/12/2021) σε όλα τα λιμάνια της χώρας και τα στοιχεία δείχνουν ότι η συμμετοχή είναι μαζική και καθολική.

Οι Ναυτεργάτες, παρά την υπονομευτική στάση των δυνάμεων της πλειοψηφίας της ΠΝΟ (εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός) στην προηγούμενη απεργία του Νοέμβρη, για άλλη μια φορά εξέφρασαν την σθεναρή απόφασή τους να αγωνιστούν διεκδικώντας πραγματικές λύσεις στην υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και επίλυση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών τους προβλημάτων.

Τα Ναυτεργατικά προβλήματα αυξάνονται και οξύνονται από την πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών και η αγανάκτηση του Ναυτεργατικού κόσμου έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της.

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από τον  ΣΕΕΝ, αναφορικά με τα ψίχουλα για τις ΣΣΕ που προτείνει για την τριετία 2020 – 2023, απορρίπτονται από την συντριπτική πλειοψηφία των Ναυτεργατών, όπως επίσης η γραμμή των εκπτώσεων που έχει εγκαινιάσει η πλειοψηφία της ΠΝΟ.

Παράλληλα συνεχίζεται η αδιαλλαξία κυβέρνησης – ΥΕΝ που αρνούνται με την σειρά τους κάθε συζήτηση για την αντιμετώπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους αιτημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύεται ως μοναδική διέξοδος η πρόταση της ΠΕΝΕΝ για συνέχιση και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα μέχρι τέλος.

Η ευθύνη για την ταλαιπωρία των επιβατών και τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στις Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τα νησιά βρίσκεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στους Ακτοπλόους εφοπλιστές.

Ο αγώνας των Ναυτεργατών είναι δίκαιος και πρέπει να εκφραστεί σε αυτόν η πιο πλατιά αλληλεγγύη από τα Συνδικάτα και άλλους μαζικούς και λαϊκούς φορείς.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας