24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία – Συγκέντρωση Προπύλαια 1μμ. – Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ

571
απεργία

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν προκηρύξει και 24ωρη απεργία, με αίτημα να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο Κεραμέως.

Καλέσματα έχουν απευθύνει οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και φοιτητικοί σύλλογοι.

Στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή, καθώς αύριο θα γίνει η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Για τη στήριξη της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που γίνονται την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα, με αφορμή την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία».

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να στηρίξουν και το νέο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 19:00, στα Προπύλαια.

Βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών:

Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας