13 Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί στο Χαφτάνιν, σε μάχες με Κούρδους αντάρτες

810
νατο

Η στρατιωτική επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά των ανταρτών του PKK στην περιοχή Haftanin, που βρίσκεται στο Ιρακινό Κουρδιστάν, συνεχίζεται από την ξηρά και τον αέρα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τρία μέλη του PKK σκοτώθηκαν στη σύγκρουση που ξέσπασε στο Haftanin, ενώ από την πλευρά του το στρατιωτικό σκέλος του ΡΚΚ, HPG, ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε το Rudaw, το Κέντρο Τύπου που συνεργάζεται με τον HPG δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση εναντίον της στρατιωτικής μονάδας που είχε εγκατασταθεί στο ύψωμα Dupishk στις 5 Αυγούστου και ότι εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν στη σύγκρουση που πραγματοποιήθηκε εκεί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τέσσερις ακόμη στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση σε ύψωμα στην περιοχή Χάντουρ την ίδια μέρα.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) ξεκίνησαν μια επιχείρηση που ονομάζεται “Claw-Tiger” στην περιοχή Haftanin εντός της περιοχής του Κουρδιστάν του Ιράκ στις 17 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έκθεση που εκπόνησε η κοινή επιτροπή έρευνας που συγκροτήθηκε από το Κοινοβούλιο του ιρακινού Κουρδιστάν, 504 χωριά εκκενώθηκαν λόγω των συγκρούσεων μεταξύ των ΤΕΔ και του PKK κατά την περίοδο 1992 έως 2020 και περισσότεροι από 50 πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

*Πηγή: ahvalnews.com/tr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας