Γκαλαπάγκος: Τσουχτερό πρόστιμο για οδηγό που πάτησε χελώνα-είδος υπό εξαφάνιση

1299
πρόστιμο

Τσουχτερό πρόστιμο αναγκάστηκε να πληρώσει ένας οδηγός τουριστικού λεωφορείου στον Ισημερινό, καθώς πάτησε χελώνα, το είδος της οποίας απειλείται με εξαφάνιση.

Οδηγός τουριστικού λεωφορείου καταδικάστηκε σε βαρύ πρόστιμο επειδή πάτησε μια χελώνα στα νησιά Γκαλαπάγκος, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι αρχές προστασίας του περιβάλλοντος στο αρχιπέλαγος αυτό του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα «να καταστραφεί μερικώς το καβούκι μιας θηλυκής χελώνας του είδους Chelonoidis porteri», διευκρίνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Πάρκο των Γκαλαπάγκος (PNG).

https://www.facebook.com/parquegalapagos/posts/2413689568742077

Καθώς το θύμα ανήκει σε προστατευόμενο είδος, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση, στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 11.347,20 δολαρίων (περίπου 10.300 ευρώ), πρόσθεσε το PNG.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος βρίσκονται 1.000 χιλιόμετρα ανοιχτά του Ισημερινού και συνιστούν ένα μοναδικό φυσικό καταφύγιο. Δεκάδες είδη είναι ενδημικά στα νησιά αυτά και η μελέτη τους χρησίμευσε στον Άγγλο φυσιοδίφη Κάρολο Δαρβίνο να αναπτύξει τη γνωστή θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας