«Όχι» στην μεταφορά τεχνολογίας στην Τουρκία για τους S-400

922

Το αίτημα της Τουρκίας για επιπλέον πυραύλους S-400 δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο του στην μεταφορά τεχνολογίας ή παράδοσης κωδικών software από την Ρωσία.

Η Μόσχα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραδώσει κωδικούς IFF (Identification Friend or Foe) στην Τουρκία και θέτει μια σειρά από επίσης αρνείται να δώσει τεχνολογικά δεδομένα στους Τούρκους “εταίρους”.

Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία απέτυχε και στα δύο αιτήματά της που τέθηκαν στη ρωσική πλευρά κατά τη διάρκεια των σχετικών διαπραγματεύσεων, άσχετα αν το καθεστώς Ερντογάν ψεύδεται προς εσωτερική κατανάλωση εντός Τουρκίας.

Όλη η υπόθεση δεν είναι παρά ένα ψέμα του Ερντογάν για να εκβιάσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Τουρκία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για δύο συστοιχίες πυραύλων S-400 τον Απρίλιο του 2017. Οι παραδώσεις άρχισαν τον Ιούλιο του 2019 και ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Η Τουρκία όμως δεν έπεισε τους Ρώσους να της μεταφέρουν τεχνολογία σχετικά με το πυραυλικό σύστημα. Η Ρωσία απλώς πούλησε δύο συστοιχίες και δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει τους Τούρκους στην χρήση τους. Κατά συνέπεια καταπίπτει και το “επιχείρημα” Ερντογάν ότι αγόρασε τους S-400 διότι οι αμερικανική Raytheon αρνείτο να του παραχωρήσει τεχνολογία των πυραύλων Patriot.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας