Χιλή-Εικόνες βαρβαρότητας: Επίθεση με τεθωρακισμένο σε διαδηλωτή

955
χιλή

Μια ακόμα ιδιαίτερα σκληρή εικόνα κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Χιλή. 

Συνεχίζεται το όργιο καταστολής κατά των διαδηλωτών στη Χιλή και στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο, όπου καταγράφηκαν και πάλι σκληρότατες εικόνες. Συγκεκριμένα σε βίντεο από τη διαδήλωση στην Πλατεία Αξιοπρέπειας, τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας φαίνεται να «βουτά» εναντίον διαδηλωτών και τελικά να καταφέρνει σοβαρότατα χτυπήματα σε έναν εξ αυτών.

Ο διαδηλωτής φαίνεται να εγκλωβίζεται μεταξύ δυο τεθωρακισμένων οχημάτων. Οι οργισμένοι διαδηλωτές που ήταν μπροστά στο γεγονός, άρχισαν να εκτοξεύουν ό,τι είχαν κατά των δύο οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτά να απομακρυνθούν και εκείνοι να μπορέσουν να πάρουν τον 20χρονο και να τον πάνε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τα social media, ο διαδηλωτής διέφυγε τον κίνδυνο, όμως έχει ιδιαίτερα σοβαρά τραύματα μετά το περιστατικό.

Οι δημοσιογράφοι από το τηλεοπτικό κανάλι Prensa μετέδιδαν σε απ’ ευθείας σύνδεση από εκείνο το σημείο τις συγκρούσεις και αντέδρασαν ζητώντας πολιτικές ευθύνες, αυθόρμητα, στον αέρα.

Σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες, ο 20χρονος μεταφέρθηκε στην κλινική Λας Κόντες με τέσσερα κατάγματα στη λεκάνη, εσωτερική αιμορραγία και ρήξη της ουροδόχου κύστης.

«Ο γιος μου ο Όσκαρ συνετρίβη επίτηδες και βίαια από δύο αύρες. Είναι θαύμα το ότι ζει. Αυτή η βαρβαρότητα που επιβάλλει η χιλιανή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει!», δήλωσε αργότερα η μητέρα του, Μάρτα Κορτές. Τα μόνα λόγια που κατάφερε να της πει ο γιος της, όταν τον συνάντησε, ήταν «το έκαναν επίτηδες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας