Φήμες συμφωνίας Μόσχας-Δαμασκού-Κούρδων Συρίας για αποτροπή Τουρκικής εισβολής – κατοχής

1802
συρίας

Έντονη φημολογία και ρεπορτάζ σε ελληνικούς ιστοτόπους μεταφέρουν πληροφορίες τις οποίες αναπαράγουμε με κάθε επιφύλαξη ότι οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας (YPG) έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Μόσχα και τη Δαμασκό προκειμένου να αποφύγουν μια Τουρκική εισβολή και κατοχή ανάλογη ή και χειρότερη με εκείνη που η Τουρκία του Ερντογάν έχει επιβάλλει στο Αφρίν της Συρίας.

Η Συμφωνία Μόσχας και Άγκυρας φέρεται να προβλέπει πως όπου η διοίκηση Συριακών εδαφών περιέρχεται υπό τον έλεγχο της Συριακής κυβέρνησης, η Τουρκία σέβεται και δεν επεμβαίνει στη δικαιοδοσία της.

Αυτήν την ώρα οι πληροφορίες δεν είναι διασταυρωμένες και δεν είναι γνωστές οι παρενέργειες μιας τέτοιας ενδεχόμενης συμφωνίας Μόσχας-Δαμασκού-Κούρδων στις Ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Πάντως το επόμενο Σαββατοκύριακο το σύνολο σχεδόν της Τουρκικής ηγεσίας, ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, ο ΥΠΑΜ Χουλουσί, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Καλίν και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών Φιντάν, πλην του Ερντογάν, θα βρίσκονται στη Μόσχα για κρίσιμες συζητήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας