Τσούπρα vs Πυροσβεστικής: Ο ένας ποινικά υπεύθυνος τα ρίχνει στον άλλον.

1442
Τσούπρα

Δεν υπήρξε οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από τις πληγείσες περιοχές, κατέθεσε την Τετάρτη η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στο Μάτι της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιωάννα Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, στη δίωρη κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι διαφορετικό πράγμα είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο πράγμα είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ. Πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο Δήμαρχο και συνέχισε ότι για την εκκένωση έπρεπε να το πει στον εαυτό της η Πυροσβεστική γιατί μιλάμε πλέον για επίπεδο διάσωσης κάτι που εκείνη το κάνει

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνει μόνο, όταν δεν υπάρχει φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο. Αλλιώς δε μπορεί να επέμβει βάσει νόμου.

Στην κατάθεσή της ξεκαθάρισε ότι στις 18.10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από το Νέο Βουτζά, πράγμα που δεν γινόταν γιατί ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά. Στο συντονιστικό έμαθε στις 8 ότι είχε φτάσει η φωτιά κάτω στο Μάτι.

Ακόμη, κατέθεσε ότι έγινε συζήτηση με Χιωνη και κανείς δεν ενημέρωσε και προσθέτει: «Εμείς βλέπαμε μια φωτιά από πάνω απλώς. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πάει στη Διώνη. Στη αντίθετη πλευρά. Στείλαμε μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το συντονιστικό. Έλειπε η Πυροσβεστική. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι άκυρο. Έγινε 20.20 το ΣΟΠ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας