Το κίνημα ξεκίνησε το Νοέμβρη με νέο σταμάτημα αρπαγής λαϊκών περιουσιών και κατοικιών

1570
κίνημα

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν είπε ούτε και τη σημερινή πρωτομηνιά “καλό μήνα” στην κυβέρνηση, στα μνημονιακά κόμματα, στις τράπεζες, στους δανειστές και στα “κοράκια”. Αντίθετα ακύρωσε και σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, την προσπάθεια όλων αυτών να λεηλατήσουν λαϊκές περιουσίες και πρώτες κατοικίες με πάνω από 150 πλειστηριασμούς σ’ όλη τη χώρα.

Έτσι δόθηκε και σήμερα αγωνιστική συνέχεια στις κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων μηνών, με τις οποίες αποτράπηκαν οι προσπάθειες αρπαγής εκατοντάδων κατοικιών και περιουσιών λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών και έχουν ουσιαστικά μπλοκάρει και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι λόγω των σημαντικών αυτών λαϊκών αντιδράσεων και της συνεχόμενης διεύρυνσης και κλιμάκωσής τους, οι 7 πλέον – μετά και την πρόσφατη απόφαση του συλλόγου συμβολαιογράφων της Πελοποννήσου από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας απέχουν εντελώς από τη διαδικασία όχι μόνο των συμβατικών αλλά και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, απομονώνοντας πλήρως τον πρόεδρο του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς, Γ. Ρούσκα, που – όπως αποκάλυψε η ISKRA συνωμοτούσε μόνος του με την τρόικα και την κυβέρνηση στο Hilton έχοντας μετατραπεί σε μακρύ χέρι τους και συκοφαντώντας με ψεύτικα στοιχεία, για να θολώσει τα νερά, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σήμερα Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, είχαν προγραμματιστεί μόνο εντός του νομού Αττικής 69 πλειστηριασμοί και στους 46 από αυτούς, επισπεύδουσες ήταν οι τράπεζες. Από τους πλειστηριασμούς αυτούς, 14 αφορούσαν σε πρώτες κατοικίες για πολύ μικρά, έως και εξευτελιστικά ποσά και δεκάδες άλλοι που αφορούσαν μικρά καταστήματα και οικόπεδα για μικροποσά χρεών.

Στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης, που επιχειρείται από τα γνωστά συστημικά μνημονιακά κέντρα, ως απάντηση σ’ αυτούς τους συκοφάντες η ISKRA αναφέρει και πάλι ορισμένους απ’ αυτούς τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που ακύρωσε σήμερα στην Αττική το κίνημα κατά των πλειστηριασμών :

Ασφαλ. Εταιρεία σε ιδιώτη Π/Κ διαμέρισμα/ΑΙΓΑΛΕΩ 61.479 €

Ασφαλ. Εταιρεία σε ιδιώτη Π/Κ διαμέρισμα/ ΧΑΛΑΝΔΡΙ 191.368 €

Ασφαλ. Εταιρεία σε ιδιώτη Π/Κ 2 διαμερίσματα / ΚΥΨΕΛΗ 50.000 €

(μέρος οφειλής)

Ασφαλ. Εταιρεία σε ιδιώτη Π/Κ διαμέρισμα /ΒΑΡΗ 186.490 €

ALPHA BANK σε 3 ιδιώτες Π/Κ διαμέρισμα / ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 190.773 €

ALPHA BANK σε 4 ιδιώτες Π/Κ διαμέρισμα / ΧΑΛΑΝΔΡΙ 150.000 €

Στο ειρηνοδικείο Αθήνας γνωστή συμβολαιογράφος – “κοράκι” προσπάθησε να εξαπατήσει τα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών για να προωθήσει δήθεν πλειστηριασμό που ωφελούσε πλούσιο μεγαλοοφειλέτη. Ωστόσο τα μέλη του κινήματος από έρευνα που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα προωθούσε 3 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών για λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς, που αφορούσαν μικροοφειλές έως 20 χιλιάδες ευρώ η κάθε μια. Κατόπιν αυτού το κίνημα δεν επέτρεψε να προχωρήσουν αυτοί οι πλειστηριασμοί.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας, συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής το Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Στάθη Λεουτσάκο και Δημήτρη Σαραφιανό, του ΕΠΑΜ, και του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής και του «Δεν Πληρώνω». Συμμετείχαν επίσης η Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, η Επιτροπή Αγώνα Ζωγράφου και Αιγάλεω και άλλες συλλογικότητες.

Ο αγώνας κατά της αρπαγής πρώτων κατοικιών και όσων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά και στους κατεστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, θα συνεχιστεί παρά τη συκοφάντηση και τις προβοκάτσιες, που δέχεται από το μνημονιακό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο. Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών θα συνεχίσει να μαζικοποιεί, να επεκτείνει σ’ όλες τις γειτονιές και να κλιμακώνει διαρκώς τις δράσεις του, με στόχο να σταματήσει τα σχέδια κυβέρνησης, δανειστών και μνημονιακής Αντιπολίτευσης για την οικονομική εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων.

Οι επιτροπές πρωτοβουλίας και οι συντονισμοί συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών διοργανώνουν πανελλαδική συγκέντρωση στις 4 Νοέμβρη, 12:30 το μεσημέρι στα Προπύλαια και εν συνεχεία πορεία στην πλατεία Συντάγματος, όπου αναμένεται μεγάλη συμμετοχή και ήδη έχει αναπτυχθεί και η σχετική πολιτική καμπάνια σε όλη τη χώρα. Θα ακολουθήσει στις 3 το μεσημέρι πανελλαδική συνέλευση αυτών των κινημάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος, για να αποφασίσουν την παραπέρα κλιμάκωση, διεύρυνση και κοινωνική γείωση των αγώνων για την αποτροπή της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

κίνημα

20171101_173723

20171101_173730

20171101_173712Λουκάρεως 01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας