Σχολικός Συνεταιρισμός Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου: Κλειστός λόγω Εφορίας…

1501
συνεταιρισμός
Αντί να επιδοτείται η προσπάθεια την κλείνουν λόγω επιτηδεύματος!!!
Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κλείσουμε τον Σχολικό Συνεταιρισμό του Δημοτικού  Σχολείου Ολύνθου «Το Περιβόλι» διότι, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά στο «τέλος επιτηδεύματος» που μας επέβαλε η Εφορία!!!

Στην Όλυνθο, μία από τις πιο αρχαίες πόλεις της Χαλκιδικής, χτισμένη σε μια εύφορη πεδιάδα, στο μυχό του κόλπου της Τορώνης, κοντά στην χερσόνησο της Κασσάνδρας, οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου, θέλοντας να διδάξουν τους μαθητές τους υπευθυνότητα, δημοκρατικότητα, αυτοβοήθεια, αλληλεγγύη, ομαδικότητα και να τους κάνουν υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες, προώθησαν μία σχολική καινοτομία, τον Σχολικό Συνεταιρισμό, ο οποίος  σε όλα τα Δυτικά Κράτη επιδοτείται. Ε! Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορολογείται!!!

Λοιπόν, να εξηγήσουμε τι συμβαίνει.

Η καταστατική και σύννομη λειτουργία του Σχολικού Συνεταιρισμού, απαιτεί Τραπεζικό Λογαριασμό, που για να εκδοθεί, χρειάζεται ΑΦΜ. Εδώ το νομικό πλαίσιο του ΥΠΠΕΘ έρχεται σε αντίθεση με του Υπουργείου Οικονομικών (!) διότι, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τους Σχολικούς Συνεταιρισμούς. Το Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών λαμβάνοντας υπόψη μόνο την λέξη «Συνεταιρισμός»,  σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 3986/2011, έρχεται και επιβάλλει Τέλος Επιτηδεύματος 800 € στον «ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ»(!!!) το οποίο, έγινε γνωστό στο σχολείο με την συμπλήρωση της Φορολογικής Δήλωσης του Συνεταιρισμού για το οικονομικό έτος 2017!!!

Μάλλον, εκεί, στο Υπ. Οικονομικών δεν στέκεστε καλά… Δεν είναι έμποροι! Δεν είναι εμπορική επιχείρηση! Μιλάμε για Σχολικό Συνεταιρισμό, οποίος, προωθεί την σχολική καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Προσφέρει στους  μαθητές τη μάθηση της υπευθυνότητας, της δημιουργικότητας. Τους διδάσκει, με δημοκρατικότατο τρόπο, πώς να λειτουργούν στην τάξη. Τους διδάσκει,  πως ο καθένας μπορεί να προσφέρει, σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Μαθαίνει το παιδί να ζει ομαδικά, να αναπτύσσεται, να έχει γνώμη, να λαμβάνει αποφάσεις, να υποτάσσεται στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, να παίρνει τα πρώτα μαθήματα ενός υπεύθυνου πολίτη.

Οι δάσκαλοι παρακάλεσαν για την άμεση νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ που θα επίλυε το πρόβλημα, αλλά τίποτα!!!

Το Δ.Σ. του Σχολικού Συνεταιρισμού αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί δεύτερο παζάρι και τα μαρούλια του θερμοκηπίου μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές. Με τον τρόπο αυτό, θέλησαν να δώσουν ένα διαφορετικό μήνυμα για την λειτουργία του Συνεταιρισμού!

Αν δεν την ικανοποιεί ούτε αυτό την κυβέρνηση, μπορεί να κλείσει τα σχολεία και να τα κάνει φυλακές!

Σα δε ντρέπεστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας