Συγκέντρωση και πορεία ΛΑ.Ε και αριστερών δυνάμεων ενάντια στη Συμφωνία Πρεσπών

2927
πορεία
Προσυγκέντρωση πραγματοποίησαν η ΛΑ.Ε και άλλες αριστερές δυνάμεις στην διασταύρωση Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, όπου με δυναμισμό φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αμερικανονατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών και ενάντια στα σχέδια του αμερικανικού και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού για την άλωση και τον απόλυτο έλεγχο των Βαλκανίων, για την απομόνωση της Ρωσίας και για τη χρησιμοποίηση των Βαλκανίων ως πεδίου τυχοδιωκτικών πολεμικών περιπετειών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Στελέχη της Αριστεράς που πήραν μέρος στη συγκέντρωση τόνιζαν στην Iskra ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν εκχωρεί μόνο στο ΝΑΤΟ και στη γερμανική ΕΕ τα Δυτικά Βαλκάνια αλλά, δυστυχώς, εκχωρεί στην FYROM προς μονοπώληση σε διεθνές επίπεδο και τον Μακεδονισμό (γλώσσα και εθνότητα), ενώ την ίδια ώρα η τελευταία δεν εγκαταλείπει, έστω σε θεσμικό επίπεδο, τον αλυτρωτισμό σε βάρος της Ελλάδας.

Μπροστά στο μπλοκ της ΛΑ.Ε αναρτήθηκε από αγωνιστές μεγάλη σημαία της Μπολιβαριανής Βενεζουέλας, η οποία συμβόλιζε παραστατικά την καταγγελία των συγκεντρωμένων προς τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό για την απροσχημάτιστη πραξικοπηματική επέμβασή του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στη Βενεζουέλα.

Να σημειώσουμε ότι το πραξικόπημα της Ουκρανίας που έφερε στην εξουσία ένα νεοφασιστικό αντιρωσικό καθεστώς, τα αλλεπάλληλα πραξικοπήματα σε Σκόπια και Αθήνα για να περάσουν οι Πρέσπες, η στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ – Γαλλίας – Ισραήλ στη Συρία, η οποία βαίνει προς αποτυχία χάρη και στην ρωσική στρατιωτική ανάμιξη και τέλος το πρόσφατο μεταμοντέρνο αδίστακτο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, συνιστούν στρατηγικούς κρίκους του ίδιου ιμπεριαλιστικού σχεδίου για τη Δυτική αντεπίθεση στον κόσμο, σε μια φάση που η Δύση συνεχώς φθίνει και παρακμάζει, ενώ στο εσωτερικό της διαιρείται με ασυμφιλίωτες συγκρούσεις.

Η συγκέντρωση της ΛΑ.Ε δεν μπόρεσε να συνεχίσει, όπως είχε σχεδιαστεί, την πορεία της προς τη Βουλή, διότι δεν μπορούσε να διαπεράσει τη συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, η οποία είχε καταλάβει όλη την Βασιλίσσης Σοφίας, καθιστώντας αδύνατη την προσπέρασή της.

Ταυτόχρονα, η Αστυνομία είχε αποκλείσει με ΜΑΤ όλους τους πλάγιους δρόμους, μη επιτρέποντας την διέλευση με κατεύθυνση στη Βουλή.

Το μπλοκ του ΚΚΕ, μετά το τέλος των ομιλιών μπροστά στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, κατευθύνθηκε στην αντίθετη από τη Βουλή κατεύθυνση και διαλύθηκε μετά το πέρασμά του από την αμερικανική πρεσβεία, όπου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα.

Τέλος, μεγάλο ήταν και το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Μακεδονικοί Σύλλογοι μπροστά από τη Βουλή, στο Σύνταγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας