Στην Θράκη ο 3ος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας, θέτει σε κίνδυνο την περιοχή

1602

Στην Ανατολική Θράκη σχεδιάζει να φτιάξει πυρηνικό εργοστάσιο η Τουρκία, όπως είπε ο Υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο γαμπρός του Tayyip Erdogan, είπε στο CNN Türk ότι οι λεπτομέρειες πιθανότατα θα ανακοινωθούν εντός του έτους κι ότι η Ανατολική Θράκη επελέγη διότι «εκείνη η περιοχή χρησιμοποιεί πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, αλλά δεν υπάρχει εκεί παραγωγή που να ανταποκρίνεται στη ζήτηση».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της χώρας, που κατασκευάζει η ρωσική Rosatom στο Ακούγιου, απέναντι από την Κύπρο, θα λειτουργήσει το 2023.

Ένα ακόμη πυρηνικό εργοστάσιο αναμένεται να κατασκευαστεί στη Σινώπη, στην περιοχή του Πόντου, από γαλλο-ιαπωνικό κονσόρτσιουμ (Mitsubishi Heavy Industries – Areva) – η διακρατική συμφωνία υπεγράφη πριν από 5 χρόνια-.

Σημειωτέον, πάντως, ότι τον Οκτώβριο του 2015 είχε ανακοινωθεί ότι ο τρίτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας θα ανεγερθεί στην Ιγκνεάντα της Ανατολικής Θράκης, μια παραθαλάσσια περιοχή στα σύνορα με τη Βουλγαρία, περίπου 250 χιλιόμετρα από την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας