Απεργία σήμερα στα ταξί λόγω Uber. Καταγγελίες για πιέσεις από τους “θεσμούς”

1756
uber

Επαναλαμβανόμενη 24ωρη απεργία στα ταξί προκήρυξε για σήμερα, Τετάρτη, η Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α, αντιτιθέμενη στην Uber. Όπως γράφει στη σχετική ανακοίνωση, οι δανειστές θέλουν να βγάλουν “εισιτήριο επιστροφής για την Uber”. Οι απεργοί ζητούν “συγγνώμη από το επιβατικό κοινό”, τονίζοντας ότι δεν έχουν άλλον τρόπο για να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους.

Σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) συζητήθηκαν οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τις διαπραγματεύσεις των “θεσμών” με την ελληνική κυβέρνηση και τις πιέσεις, οι οποίες ασκούνται στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να δεχτεί την κατάργηση της υποχρέωσης, που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων με οδηγό για ελάχιστη διάρκεια σύμβασης τριών ωρών.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, την κατάργηση “ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση (…) Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας  όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους, αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας