Ρωσία: Ανιχνεύει εκτοξεύσεις πυραύλων γαλλικής φρεγάτας ανοικτά των συριακών ακτών

1172
ρωσία

Τα Ρωσικά συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας κατέγραψαν εκτοξεύσεις πυραύλων από μια γαλλική φρεγάτα στη Μεσόγειο, αναφέρε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Το νεώτερο απόκτημα του Γαλλικού ναυτικού, η φρεγάτα “Auvergne” (Ωβέρνη) εκτόξευσε πυραύλους γύρω στις 8 μ.μ. (ώρα Γκρίνουιτς) τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός. «Το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχει καταγράψει εκτοξεύσεις πυραύλων από την Γαλλική φρεγάτα “Auvergne”», αναφέρει η δήλωση του υπουργείου.

Η “Auvergne” έχει καταπλεύσει στην Μεσόγειο Θάλασσα, ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Πρόκειται για μια ευρωπαϊκη φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων (Fremm: European multi-purpose frigate) που τέθηκε στην υπηρεσία του γαλλικού ναυτικού το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Πριν από την επίσημη ένταξη του στις τάξεις του γαλλικού ναυτικού, το πολεμικό πλοίο, που είναι αντίστοιχο με την φρεγάτα Aquitaine, χρησιμοποιήθηκε σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου Θάλασσας, του Ινδικού Ωκεανού, του Περσικού κόλπου, την Θάλασσας της Νότιας Κίνας και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η εκτόξευση εντοπίστηκε περίπου την ίδια ώρα που οι ελεγκτές ενάριας κυκλοφορίας στην Αεροπορική Βάση Khmeimim “έχασαν επαφή” με το αεροσκάφος IL-20 κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών με F16 στην Λατάκια.

Περίπου 14 άτομα πλήρωμα επέβαινε στο αεροσκάφος την ώρα της εξαφάνισης.

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης είναι σε εξέλιξη.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αρνηθεί να σχολιάσει την αναφορά αυτή. Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ σπάνια παραδέχεται την προσβολή συγκεκριμένων στόχων στο εσωτερικό της Συρίας, νωρίτερα αυτό τον μήνα ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι προσέβαλε τουλάχιστον 202 “ιρανικούς στόχους” στην χώρα.

Καθώς οι εντάσεις γύρω από το Idlib ενισχύονται, η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν την Δευτέρα στη θέσπιση ” αποστρατικοποιημένης ζώνης” μεταξύ των μαχητών και των κυβερνητικών στρατευμάτων ως μέρος της προσπάθειας να εκκαθαριστούν οι τζιχαντιστές που έχουν απομείνει στην Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας