Αστυνομικές έρευνες για ξέπλυμα χρήματος από τη Deutsche Bank

918
ξέπλυμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες αστυνομικών και εισαγγελέων στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη σχετικά με το σκάνδαλο των “Panama Papers”.

Όπως μετέδωσε ο γερμανικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Hessischer Rundfunk, αστυνομικοί και εισαγγελείς πραγματοποιούν έρευνες σχετικά με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

Οι έρευνες φέρεται να αφορούν τουλάχιστον δύο στελέχη της τράπεζας, τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια σε υπόθεση μεταφοράς χρημάτων, που προήλθαν από παράνομη δραστηριότητα, σε off-shore εταιρεία του εξωτερικού.

Μόνο το 2016 πάνω από 900 πελάτες της Deutsche Bank φέρεται να μετέφεραν χρήματα σε off-shore εταιρείες μέσω της θυγατρικής της γερμανικής τράπεζας στις Παρθένες Νήσους.

«Είναι αλήθεια ότι η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε διάφορα γραφεία μας σ’ όλη τη Γερμανία. Η υπόθεση σχετίζεται με τα Panama Papers. Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση, όταν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές», ανακοίνωσε η διοίκηση της Deutsche Bank.

Η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησε χθες έως και 4%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας