Ρεκόρ κερδοσκοπίας για το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας

1455
ρεκόρ

Σε επίπεδα-ρεκόρ ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο τα οφέλη από κερδοσκοπικές επενδύσεις του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Νορβηγίας -που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο- με το ανοδικό σερί των διεθνών χρηματιστηριακών μετοχών να «απογειώνει» τις επιδόσεις του ταμείου.
Συνολικά, τα κερδοσκοπικά επενδυτικά κέρδη του νορβηγικού ταμείου ανήλθαν κατά τους έξι πρώτους μήνες του έτους στο ποσό-ρεκόρ των 499 δισ. νορβηγικών κορονών (63 δισ. δολάρια), με απόδοση επενδύσεων στο εξάμηνο στο 6,5%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τους στόχους που έχει θέσει το ίδιο το ταμείο.
Το ταμείο επενδύει τα έσοδα από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας και με τα κέρδη του στηρίζει, πέραν των άλλων, τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Είναι πλέον τόσο μεγάλο, που το μέγεθός του είναι δυόμισι φορές το μέγεθος της νορβηγικής οικονομίας.
Το εντυπωσιακό και παρακινδυνευμένο, όμως, είναι ότι το επενδυτικό ταμείο δεν κατευθύνει τα κεφάλαια του σε παραγωγικές επενδύσεις, που θα συνεισέφεραν και στην απασχόληση, αλλά στις αποδόσεις της διεθνούς κερδοσκοπίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας