Το πάρτι αναβλήθηκε;

958

Strategic Culture, 16-2-2022

Μετάφραση : Μ. Στυλιανού

Η Μόσχα δεν έχει παρεκκλίνει ούτε για μια στιγμή από την προσέγγισή της στη στρατηγική  Sun Tzu – ενώ περιγράφει λεπτομερώς όλες τις απαιτήσεις και όλες τις κόκκινες γραμμές πολλές φορές.

Ο όμιλος Dem/ τηλεχειριστές του γεροντικού Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών  δεν κατηγορήθηκαν ποτέ ότι είναι οι φωτεινότεροι λαμπτήρες στο δωμάτιο – οποιοδήποτε δωμάτιο.

Αυτό εξηγεί γιατί μια δική τους, η Νάνσι Πελόσι, στο ABC News, έδωσε σε όλο το ρωσικό παιχνίδι “εισβολής” δύο – ή τρεις – ημέρες, ανάλογα με τα μαθηματικά τους, πριν από την “ακυρωθείσα” μη εκδήλωση.

Πρώτα είπε: «Αν δεν απειλούσαμε τις κυρώσεις και τα υπόλοιπα, θα εγγυόμαστε ότι ο Πούτιν θα εισέβαλε». Και μετά το κλισέ:

“Εάν η Ρωσία δεν εισβάλει, δεν είναι ότι δεν σκόπευε ποτέ να το κάνει. Απλά οι κυρώσεις λειτούργησαν”.

Εδώ, πλήρως αποκαλυπτόμενη, είναι ολόκληρη η «στρατηγική» του Ντεμ: (Δημοκρατικού Κόμματος)μια αμφίβολα αποτελεσματική «νίκη» της εξωτερικής πολιτικής που θα λιώσει μήνες πριν από την αναπόφευκτη πανωλεθρία στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Η Μαρία Ζαχάροβα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, έφτασε πιο κοντά στην αλήθεια καρφώνοντας τους σχεδιαστές του ψυχολογικού πολέμου: «Η 15η Φεβρουαρίου 2022 θα περάσει στην ιστορία ως η ημέρα που απέτυχε η δυτική πολεμική προπαγάνδα. Ταπεινώθηκε και καταστράφηκε χωρίς να πέσει τουφεκιά.”

Προσθέστε σε αυτό τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αποσυνδεδεμένος, σχετικά με την “τρομοκρατία πληροφοριών”: “Πρέπει να μάθουμε από τα κόλπα [των δυτικών συναδέλφων μας]”.

Ο Πούτιν, για άλλη μια φορά, εφάρμοσε τη στρατηγική Sun Tzu για να κερδίσει χωρίς μάχη: “Νίκη”  με την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για αυτόν τον γύρο.

Γίνεται όμως πιο δύσκολο: Η Δούμα, με το 78% των βουλευτών, ψήφισε να ζητήσει από τον Πρόεδρο να αναγνωρίσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ως «ξεχωριστά, κυρίαρχα και ανεξάρτητα» κράτη.

Η τελική απόφαση εναπόκειται στον Πούτιν, ο οποίος έχει ήδη υπαινιχθεί τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ακόμα και όταν χαρακτήρισε «αυτό που συμβαίνει τώρα στο Ντονμπάς» ως «γενοκτονία» – λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα οκτώ χρόνια – επεσήμανε πως «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να λύσουμε τα προβλήματα του Ντονμπάς, αλλά πρώτα απ’ όλα, με βάση (…) την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.”

Αυτό σημαίνει ότι ο Πούτιν θα δώσει στο Κίεβο μιαν ακόμη – τελική; – ευκαιρία να εφαρμοστεί το Μινσκ: Η συμφωνία – που κατοχυρώνεται ως νόμος του ΟΗΕ – που οι Αμερικανοί σαμποτάρουν εκ των υστέρων από το 2015.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας δεν θα ξεγελαστεί, χαρακτηρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο «η Δύση διεξάγει μια προσεκτικά σχεδιασμένη επιχείρηση «ενημέρωσης» κατά της Ρωσίας με βάση την έννοια του “υβριδικού πολέμου”». Το Συμβούλιο Ασφαλείας επιβεβαιώνει επίσης ότι “οι ευρωπαϊκές χώρες θα είναι υπεύθυνες για πολύ πιθανές προκλήσεις εναντίον του Ντονμπάς από το Κίεβο

Νεοναζί στην παρέλαση

Η επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Scholz στη Μόσχα δεν ήταν ακριβώς μια Πόρσε που διαπραγματευόταν το Nurburgring. Κανείς δεν ξεφεύγει ποτέ ξεστομίζοντας κοινοτοπίες μπροστά στον Πούτιν. Scholz: “Για τη γενιά μας, ο πόλεμος στην Ευρώπη είναι αδιανόητος”. Πούτιν: «Έχει ήδη εξαπολύσει το ΝΑΤΟ εναντίον του Βελιγραδίου».

Μετά από εβδομάδες ασταμάτητου αμερικανικού πολέμικού πυρετού, ίσως είναι δελεαστικό να θεωρήσουμε ότι ο Μακρόν και ο Σολτς θα μπορούσαν να είναι στην ίδια γραμμή με τον Πούτιν, απαιτώντας από το Κίεβο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ και να εργαστεί για τις απαραίτητες συνταγματικές τροποποιήσεις για να τους χορηγήσει αυτονομία. Αυτός θα ήταν ο μόνος δρόμος προς μια πιθανή λύση. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα ακολουθηθεί, λόγω του αμετακίνητου αμερικανικού βέτο.

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τόνισε για άλλη μια φορά τον μόνο πιθανό τρόπο με τον οποίο η Ρωσία θα «παρέμβει»: σε «περίπτωση εισβολής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ανάλογη με το μέγεθος της επιθετικότητας».

Ακόμη και ο Σολτς, δειλά, έχει συμφωνήσει με κάποιο τρόπο ότι, όπως το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, η Ρωσία σε αυτή την περίπτωση θα είχε το δικαίωμα να επικαλεστεί την ευθύνη προστασίας (Right to Protect)) για να σώσει εκατομμύρια  κατόχους ρωσικών διαβατηρίων από τα ολιγαρχικά στρατεύματα νεοναζί της Ουκρανίας.

Αυτά περιλαμβάνουν το τάγμα Azov – το οποίο στρατολογεί νεοναζί από όλη την Ευρώπη – μπαλώματα βραχιόνων Wolfsangel κατευθείαν από τα SS-  που τώρα ενγάσονται στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας. Τα τεράστια δίκτυα της CIA/MI6 “αναζωογονήθηκαν”. Και φυσικά το σε εξέλιξη το σχέδιο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων Eric Prince (Blackwater / Academi) για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού μισθοφορικού στρατού μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας Lancaster 6 και των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας που ελέγχονται από τη CIA.

Οι δύο κρίσιμες εξελίξεις

Το σήριαλ αμερικανικών ψευδών ειδήσεων ψυχολογικού πολέμου περί πολεμικής επίθεσης κατάφεραν να συγκαλύψουν τις δύο πραγματικά κρίσιμες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

  1. Η de facto εισβολή στα ρωσικά χωρικά ύδατα από υποβρύχιο κλάσης Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που περιγράφεται ως «εντελώς παράλογη και ακατανόητη δραστηριότητα» από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
  2. Η πρόσφατη πτήση του κ. Κινζάλ στο Καλίνινγκραντ με ένα Mach 3-ικανό MIG-31K “Foxhound”. Σε περίπτωση που οι κλόουν του NATOstan συνεχίσουν να διασκεδάζουν με αστείες ιδέες, θα μπορούσαν να τηλεφωνήσουν στον κ. Khinzal (υπερηχητικός πύραυλος). Θα απαντήσει στην κλήση με υπερηχητική ταχύτητα. Κυριολεκτικά.

Πριν από την προγραμματισμένη ρωσική  “εισβολή”, ο Martyanov είχε περιγράψει με νοστιμότατο τρόπο πώς η “στρατηγική αμφιθυμία της Ρωσίας είναι τρομακτική για τις ΗΠΑ τώρα, επειδή οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει μετά την ψευδή σημαία, δεδομένου ότι αυτή η ψευδής σημαία καταφέρνει να εξαπατήσει τα ευρωπαϊκά κανίς σε πλήρη υποταγή”.                                                                                                                      Μια ψεύτικη σημαία, ή σημαίες, παραμένουν στο ραντάρ – λαμβάνοντας υπόψη τους τόνους των όπλων που πλημμύρισαν την Ουκρανία. Πάνω από 150.000 στρατιώτες συγκεντρώθηκαν ακριβώς μπροστά από τη γραμμή επαφής, εξοπλισμένοι με απολύτως θανατηφόρους πυραύλους Grad 120mm με κεφαλές που όταν εκρήγνυνται, απελευθερώνουν χιλιάδες αιχμηρά μεταλλικά θραύσματα. και τους χιλιάδες μισθοφόρους που εκπαιδεύτηκαν από Πολωνούς, Βρετανούς και εκπαιδευτές της αμερικανικής εταιρείας  εμπορίου μισθοφόρων «Academy».

Αυτό που πραγματικά συνέβη στα νησιά Κουρίλες, μεταξύ Χοκάιντο και Καμτσάτκα, που περιγράφηκε διπλωματικά από τον Σοϊγκού, τελικά προσγειώθηκε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Η πρώτη εξήγηση ήταν ότι ένα ρωσικό σκάφος μπορεί να εκτόξευσε προειδοποιητικές τορπίλες εναντίον του αμερικανικού υποβρυχίου που παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Φυσικά το γεγονός πρέπει να ερμηνευθεί ως αυτό που είναι: Μια ακόμη γραφική απεικόνιση ότι το “απαραίτητο έθνος” έχει χάσει τη ναυτική του παντοδυναμία. Σίγουρα απέναντι στη Ρωσία. Και αργά ή γρήγορα, επίσης και στην Κίνα.

Και αυτό είναι μια άμεση συνέπεια της τρομερής κατάστασης της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας, του βασικού τομέα σπουδών του Martyanov, και αποτελεί παράδειγμα της τελευταίας έκθεσης της Βιομηχανικής Ένωσης Εθνικής Άμυνας (NDIA).

Η πλήρης αναφορά είναι εδώ. Ρίξτε μια ματιά, για παράδειγμα, σε αυτόν τον πίνακα που καταγράφει την έμφαση στην έρευνα στις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Βασικοί τομείς όπως το διάστημα, τα υπερηχητικά και ο κυβερνοχώρος είναι εκτός. Παράλληλα, παρατηρείται «αύξηση» σε τρεις διασυνδεδεμένες περιοχές: τεχνητή νοημοσύνη, πλήρως δικτυωμένο C3 και μικροηλεκτρονική. Αυτό θα υποδήλωνε την ίδια παλιά αμερικανική εμμονή, από τον Ράμσφιλντ, με την ανάπτυξη σε ένα “έξυπνο πεδίο μάχης”.

Το βασικό πακέτο μπορεί να είναι η αύξηση της βιοτεχνολογίας. Γιατί αυτό θα υποδείκνυε μια απελπισμένη Αυτοκρατορία – ήδη υποδεέστερη από τη Ρωσία και σύντομα εξουδετερωμένη από την Κίνα. Δεν είναι περίεργο που η κοινή δήλωση Ρωσίας-Κίνας της 4ης Φεβρουαρίου αναφέρεται με έμφαση στον κίνδυνο των εργαστηρίων βιολογικών ερευνών των ΗΠΑ.

Η Μόσχα δεν έχει παρεκκλίνει ούτε για μια στιγμή από την προσέγγισή της στο Sun Tzu – ενώ περιγράφει λεπτομερώς όλες τις απαιτήσεις και όλες τις κόκκινες γραμμές πολλές φορές. Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν προειδοποιηθεί με σαφείς όρους ότι εάν δελεάσουν τους μπράβους/μισθοφόρους τους και επιτεθούν στο Ντονμπάς θα συνθλιβούν σε σιδηρουργεία. Και αυτό είναι μόνο το εύκολο μέρος του πακέτου: Όλα τα συστήματα ασφαλείας του NATOstan θα πάνε επίσης.

Η Ρωσία περιμένει – σαν στρατός ταοϊστών μοναχών. Μετά την ακυρωμένη “εισβολή”, μπορεί ακόμη και να απολαύσει κάποια κωμική ανακούφιση. Οι «τεχνικές και στρατιωτικές» απαντήσεις είναι έτοιμες – και για άλλη μια φορά: είναι η στρατηγική ασάφεια τους που τρελαίνει τους Αμερικανούς. Συνειδητοποιούν ότι πρέπει να διαπραγματευτούν το αδιαίρετο της ασφάλειας και των πυραύλων στην Ανατολική Ευρώπη, επειδή κανείς στην Ουκρανική Αυτοκρατορία δεν ξέρει τι θα μπορούσαν να κάνουν στη συνέχεια ο Πούτιν, ο Σοϊγκού και ο Γερασίμοφ.

Και μετά, υπάρχουν τα ακέφαλα κοτόπουλα. Στον απόηχο της «εισβολής» που δεν εμφανίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί, οι υπουργοί Εξωτερικών της G-7 θα έχουν μια «έκτακτη» συνάντηση αργότερα την εβδομάδα του στη Γερμανία για να ξύσουν τα συλλογικά τους κεφάλια σχετικά με το γιατί η εισβολή δεν εμφανίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

Όπως έχει η κατάσταση, στην ηρεμία πριν από την επόμενη καταιγίδα, ας καθίσουμε, να χαλαρώσουμε και να θυμηθούμε την 16η Φεβρουαρίου 2022: την ημέρα που οι τελευταίες, συντονισμένες, πλήρους φάσματος ψευδείς ειδήσεις κατέληξαν να εκσφενδονίζουν την «αξιοπιστία» του NATOstan σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας