Ρωσία-Αλλαγή επιχειρησιακής δράσης στο Ντονμπάς: Εφεξής “τακτική Azovstal στις πόλεις”

524

Κυκλώθηκε η Adviika

Την επιτυχημένη τακτική του Azovstal εφαρμόζουν και στην περίπτωση της οχυρωμένης πόλης Adviika το τελευταίο μεγάλο οχυρό και κόμβο της άμυνας στο Ντονμπάς οι Ρώσοι: Την κύκλωσαν, την «σφράγισαν» και περιμένουν την παράδοσή της από πείνα και έλλειψη εφοδίων!

Νωρίτερα, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Novoselivka Druha (ή αλλιώς Novoselka-2) κόβοντας τον βόρειο διάδρομο ανεφοδιασμού της Avdiika δίπλα από το χωριό Kamyanka.

Κατά διάρκεια σκληρών μαχών οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την βιομηχανική ζώνη και μέρος της δασικής ζώνης που εφάπτεται με την πόλη της Avdiika.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι Ουκρανοί προσπάθησαν να μεταφέρουν ενισχύσεις και εφεδρείες από την ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς. Δεν τα κατάφεραν. Αποκόπηκαν και κτυπήθηκαν ανηλεώς.

«Οι δυνάμεις του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέλαβαν τις θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση Avdiivka και ολοκλήρωσαν την κύκλωση της τοποθεσίας»  ανακοίνωσε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia-1» ο ρωσόφωνος ηγέτης του Ντονιέτσκ Έντουαρντ Μπασουρίν.

Και συνέχισε: «Ο στρατός του Ντονέτσκ δεν θα εισέλθει στην Avdiivka και σε άλλες μεγάλες πόλεις υπό ουκρανική κατοχή. Αντίθετα, οι στρατιωτικοί θα απομακρυνθούν από τις πόλεις για να περικυκλώσουν την ουκρανική ομάδα. Δεν πρόκειται να μπούμε ούτε στην Avdiivka ούτε σε άλλες μεγάλες πόλεις. Θα υποχωρήσουμε και θα τους κρατήσουμε σε περικύκλωση. Έτσι, όταν διακοπεί η παροχή των απαραίτητων υλικών πόρων, τι θα μείνει εκεί – θα είναι περικυκλωμένοι. Και θα έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν ζωντανοί ή να πεθάνουν»

Οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Avdiika έχουν πλέον μία και μόνο διέξοδο από την πλευρά του αυτοκινητοδρόμου της Orlovka.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν τις τελευταίες ώρες να αντεπιτεθούν για να σπάσουν την περικύκλωση που υφίστανται αλλά απέτυχαν και υποχώρησαν με βαριές απώλειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας