Ο Obama καλεί τον αμερικάνικο λαό σε εξέγερση! Σε πολιτικό εμφύλιο οι ΗΠΑ

2530

Εν μέσω του χάους και της θύελλας αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει εντός και εκτός ΗΠΑ το ισλαμοφοβικό διάταγμα Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα -στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο- κάλεσε τους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος του.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Ομπάμα Κέβιν Λούις ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος χαιρετίζει «το βαθμό κινητοποίησης» στην χώρα.
«Το γεγονός ότι οι πολίτες ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συναθροίζονται και να κινητοποιούνται για να μεταφέρουν το μήνυμα τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο» ανέφερε.
«Αναφορικά με συγκρίσεις με την εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα, όπως έχουμε ακούσει στο παρελθόν, ο πρόεδρος [Ομπάμα] βρίσκεται σε θεμελιώδη διαφωνία με την αντίληψη των διακρίσεων ενάντια σε άτομα εξαιτίας των πεποιθήσεων ή της θρησκείας τους» κατέληξε ο Λούις.
Κάλεσμα σε Εξέγερση
Οι τοποθετήσεις αυτές του Ομπάμα είναι μάλλον πρωτοφανείς και στην πραγματικότητα αποτελούν κάλεσμα στον αμερικανικό λαό για εξέγερση προκειμένου να προστατέψει την δημοκρατία.
Οι τοποθετήσεις αυτές του Ομπάμα ξενίζουν πολύ περισσότερο διότι δηλώνονται μόλις λίγες μέρες από τότε που ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ και δείχνουν το βαθύ πολιτικό ρήγμα που έχει ανοίξει μέσα στις ΗΠΑ, που ίσως αποδειχθεί αγεφύρωτο και όλο διευρυνόμενο.
Το βέβαιον είναι ότι οι δηλώσεις Ομπάμα καταδεικνύουν ότι οι επιλογές Ντ. Τραμπ δεν συνιστούν κάποια αλλαγή πολιτικής σε λιγότερες ή περισσότερες όψεις της, σε σχέση με τον συναινετικό πολιτικό δρόμο που ακολούθησαν οι ΗΠΑ τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά ριζική αλλαγή στρατηγικής, λες και οι ΗΠΑ άλλαξαν καθεστώς.
Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε ένα εμφύλιο πολιτικό πόλεμο, ο οποίος μόλις έχει αρχίσει με άγνωστη ένταση και εξέλιξη.
Ο σύγχρονος κόσμος συγκλονίζεται.
Ο διεθνής καπιταλισμός ψάχνει να βρει νέα πυξίδα. Η παλιά δεν λειτουργεί πια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας