Δημ. Κουτσούμπας: Kαλεί σε μέτωπο το ΚΚΕ με τον εαυτό του;

3041
κουτσούμπας

Ακούσαμε φευγαλέα από την τηλεόραση ότι ο Δημ. Κουτσούμπας καλεί σε μέτωπο και δεν σας κρύβουμε ότι, αν και δεν πετάμε στα σύννεφα, λίγο αναθαρρήσαμε.

Λες, είπαμε, να ανοίγει κάποια ενωτική χαραμάδα ο σύντροφος Κουτσούμπας;

Όταν διαβάσαμε, όμως, τις πλήρεις δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ προσγειωθήκαμε ανώμαλα.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Ίσως και λίγο χειρότερα!

Ο Δημ. Κουτσούμπας, λες και είναι ηγέτης μια συνεπούς «ρεφορμιστικής» τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, καλούσε τους εργαζόμενους και τον λαό ”να συγκροτήσουν μέτωπο και να παλέψουν ενάντια σε παλιά μνημονιακά μέτρα και σε νέα μέτρα που έρχονται και σε αποκατάσταση των πληγέντων, όπως οι πυροπαθείς…”

Μπράβο, σύντροφε Κουτσούμπα!

Μόνο που πρέπει να γνωρίζεις ότι χωρίς μια ριζοσπαστική προοδευτική ανατροπή της σημερινής νεοφιλελεύθερης και ξενόδουλης κατεστημένης πολιτικοοικονομικής τάξης, δεν μπορεί να ακυρωθεί η μνημονιακή και «μεταμνημονιακή» λεηλασία, όσο και αν ο λαός με τους αγώνες του μπορέσει να επιτύχει επί μέρους νίκες, οι οποίες, στο καθεστώς της αποικιοποίησης και της επιτροπείας που βιώνει εδώ και μια δεκαετία η Ελλάδα, γίνονται και αυτές πιο δύσκολες.

Αυτό που χρειάζεται πρώτα απ’όλα και κυρίως η χώρα, σύντροφοι του ΚΚΕ, είναι πράγματι ένα μέτωπο.

Μέτωπο, όμως, που θα έχει πολιτικοκοινωνικά χαρακτηριστικά, επίκαιρο εναλλακτικό πρόγραμμα διεξόδου και σαφή άμεσο στόχο να ανατρέψει την σημερινή κυβέρνηση και συνολικά το σημερινό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο για μια σύγχρονη, ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και βαθιά δημοκρατική Ελλάδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και του οικονομικοκοινωνικού μετασχηματισμού με ορίζοντα τον σοσιαλισμό, με όποιες διαφορές και αν υπάρχουν γι’ αυτήν την προοπτική, οι οποίες θα κριθούν στην πράξη και στην πορεία.

Αυτό το μέτωπο και γι’ αυτόν τον άμεσο επείγοντα στόχο της ανατροπής, της διακυβέρνησης και της εξουσίας στο λαό, όλων, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, των δημοκρατικών αντισυστημικών πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών τάξεων, που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και την ιμπεριαλιστική επιτροπεία, έχει ανάγκη η χώρα και όχι ένα μέτωπο του ΚΚΕ με τον εαυτό του ή απλώς με κάποιους δορυφόρους του, που και αυτοί έχουν εκλείψει.

Αυτή είναι η πρόκληση των καιρών προς όλες τις αριστερές αντιϊμπεριαλισιτκές δυνάμεις για μια ρεαλιστική  και εφικτή απάντηση στην κρίση, με προβλεπτή νικηφόρα έκβαση που δεν παραπέμπει τα πάντα στην μέλλουσα ζωή και στις καλένδες.

Ν.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας