Οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν τη νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν

417
Οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν τη νέα κυβέρνηση

Οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν τα πρόσωπα της νέας προσωρινής κυβέρνησης

Κυβέρνηση προσωρινού χαρακτήρα ανακοίνωσαν το απόγευμα της Τρίτης οι Ταλιμπάν. Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, οι Ταλιμπάν θα προχωρούσαν στον σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης που θα έχει την ευθύνη να αποφασίσει το πως θα εξελιχθεί η διαδικασία.

O Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ανέφερε πως ο «λαός του Αφγανιστάν περίμενε τη νέα κυβέρνηση».

Τα πρόσωπα που ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν

Επικεφαλής της κυβέρνησης του Αφγανιστάν ανακηρύχθηκε από τους Ταλιμπάν ο  Μοχάμεντ Χασάν Ακχούντ, συνιδρυτής και επικεφαλής του ηγετικού συμβουλίου της οργάνωσης.

Αναπληρωτής για αυτήν τη θέση θα είναι ο Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, ο οποίος είναι και ο στρατιωτικός ηγέτης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν.

Άλλοι διορισμοί περιλαμβάνουν τον Μουλά Γιακούμπ, γιο του Μουλά Ομάρ, ως υπουργό Άμυνας και τον Μουλά Αμπντούλ Σαλάμ Χανάφι ως δεύτερο αναπληρωτή.

Ο Σαραχουντίν Χακάνι είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών. Πρόκειται για τον γιο του ιδρυτή της στρατιωτικής ομάδας «Δίκτυο Χακάνι» που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι ακόμα σαφές για το ποιος θα είναι ο ρόλος του ηγέτη των Ταλιμπάν, Μουλά Χαϊμπατουλάχ Ακχουντζάντα, ο οποίος από τη στιγμή που έπεσε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει ακουστεί καθόλου.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν, είναι γνωστά ονόματα των Ταλιμπάν και δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιο όνομα από άλλη οργάνωση του Αφγανιστάν, κάτι το οποίο ζητά επισταμένως η διεθνής κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας