Ξεπουλάνε τον ΔΕΣΦΑ. Δυο οι μνηστήρες για το εθνικό έγκλημα της εκποίησης του στην β' φάση

1898
ενέργειας

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την διάλυση, το ξεπούλημα και την κερδοσκοπική παράδοση του εθνικού ενεργειακού τομέα σε ξένα χέρια και ειδικότερα σε πολυεθνικές εταιρείες.
Την ώρα που η κυβέρνηση, κάτω από τους πανηγυρισμούς όλων των μνημονιακών κομμάτων, τεμαχίζει και ξεπουλά τις μονάδες της ΔΕΗ και τα μερίδια της αγοράς της τελευταίας στους ανταγωνιστές της, την ώρα που στην ουσία έχει ξεπουλήσει σε κινέζικα χέρια το μονοπώλιο του υπερκερδοφόρου ΑΔΜΗΕ, την ίδια ώρα προχωρά αδίστακτα στην αντεθνική πώληση του κερδοφόρου μονοπωλίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) σε ξένα κέντρα.
Δύο ξένα εταιρικά σχήματα τελικά εισέρχονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά του 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου του μονοπωλίου Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ τα κερδοσκοπικά σχήματα που προεπιλέγησαν -σε συμφωνία με τα ΕΛΠΕ- και εισέρχονται στη β’ φάση του διαγωνισμού είναι:

  • η κοινοπραξία των εταιριών Snam S.p.Α. (Ιταλία), Enagás Internacional S.L.U. (Ισπανία), Fluxys S.A. (Βέλγιο) και Ν.V. Nederlandse Gasunie (Ολλανδία)
  • Regasificadoradel del Noroeste S.A. (Ισπανία)

Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι οι ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων μονοπωλιακών στρατηγικής σημασίας επιχείρησεων δεν είναι μόνο απαράδεκτες αλλά και έχουν αντεθνικό και εγκληματικό χαρακτήρα και διάσταση.
Η κυβέρνηση Τσίπρα παραδίδει ένα ένα τα στρατηγικά κλειδιά της χώρας σε ξένα χέρια σε μια πολιτική συνολικού αφελληνισμού της οικονομίας, που οδηγεί τη χώρα σε κάτι πολύ χειρότερο από αποικία.
Οι ίδιοι κύκλοι επέμεναν ότι οι υπεύθυνοι αυτούς του είδους των εγκληματικών πωλήσεων θα κάτσουν γρήγορα στο σκαμνί και θα πληρώσουν.

Λ.Δ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας