Ντάνφορντ: Η Ελλάδα πιστή στους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή

1360
ντάνφορντ

Στην υπηρεσία των αμερικανικών σχεδιασμών στην ανατολική Μεσόγειο έχει τεθεί η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Ο αμερικανός στρατηγός δήλωσε ότι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι «πιθανότατα όσο καλύτερες θα μπορούσαν να είναι εδώ και χρόνια», υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά είναι ανοιχτή στην αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. 

«Αν δεις τη γεωγραφία και τις επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή στη Λιβύη, τη Συρία και τις πιθανές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, οι ευκαιρίες εδώ είναι αρκετά σημαντικές», είπε ο στρατηγός Ντάνφορντ.

Συνεχίζοντας, δεν δίστασε να “καρφώσει” την ελληνική πολιτική ηγεσία ως προς τον επικίνδυνο και βρόμικο ρόλο της στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κάποιες «ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με τη ρωσική ναυτική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο», συμπληρώνοντας πως υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον για την επέκταση της πρόσβασης των ΗΠΑ στις ελληνικές βάσεις. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας