Νίκη ΛΑΕ και Κινήματος. Ανεστάλησαν 7 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

2605
ακαδημίας

Η Λαϊκή Ενότητα, δίνοντας νέα αγωνιστική απάντηση στις διώξεις εναντίον του Γραμματέα του Π.Σ της, Παν. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών και συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έδωσε και σήμερα Τετάρτη, 24/10/2018, δυναμικό αγωνιστικό «παρών» με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Μάλιστα, οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική τους πίεση ανεστάλησαν από τους 15 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, που είχαν προγραμματιστεί στην Αττική, οι 7.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 2 το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Ακαδημίας 62, όπου είχε προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός που αφορούσε πρώτη κατοικία στην Ν. Ιωνία, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, με τιμή 1ης προσφοράς 130.000 ευρώ, για χρέος 216.000 ευρώ. Τελικά, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, αυτός ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

Στη συγκέντρωση στην Αθήνα συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα της Παν. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑ.Ε, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 746 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δεκάδες πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο. Ένα μεγάλο τμήμα από αυτούς τους πλειστηριασμούς διενεργείται σε πόλεις της περιφέρειας και αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη να επεκταθεί το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και να αγκαλιάσει όλες αυτές τις περιοχές.

Η ΛΑ.Ε και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους έδωσαν νέο ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν τους φοβίζουν ούτε τους τρομοκρατούν οι διώξεις αγωνιστών της ΛΑ.Ε και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Στο τέλος της συγκέντρωσης, ο Παν. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα, χάρη στο κίνημα, καταφέραμε να έχουμε 7 αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και σε αυτό το συμβολαιογραφείο που είμαστε, είχαμε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, ο οποίος και αυτός ανεστάλη. Κι αυτό το θεωρούμε επιτυχία για το κίνημα, το οποίο έχει μία αποτελεσματικότητα επωφελή για τα φτωχά νοικοκυριά, ενώ αποκαλύπτει τα ψεύδη της κυβέρνησης, η οποία κοροϊδεύει και εμπαίζει τον ελληνικό λαό ότι δεν προωθεί πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Να προσθέσω επίσης κάτι το οποίο έχει μεγάλη σημασία, διότι πλησιάζει το τέλος του χρόνου. Διεκδικούμε την παράταση και την βελτίωση του Νόμου Κατσέλη. Θα είναι μεγάλη καταστροφή για τα ελληνικά νοικοκυριά και για τις λαϊκές περιουσίες, αν ο Νόμος Κατσέλη λήξει όπως προβλέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις στο τέλος του χρόνου. Εμείς από εδώ και μπρος θα κλιμακώσουμε τον αγώνα με βασικό και κεντρικό αίτημα να διατηρηθεί ο νόμος Κατσέλη, να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί υπέρ των δανειοληπτών, ώστε να είναι αποτελεσματικός και να προστατέψει επιτέλους γενικώς την πρώτη κατοικία σε επαρκές εμβαδόν και σε επαρκές ύψος αντικειμενικής αξίας.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών είναι σήμερα μια μεγάλη όαση ελπίδας και αισιοδοξίας για την χώρα. Είναι ένα γνήσιο κίνημα ανατροπής μιας κυβέρνησης που σαπίζει και ενός παρακμιακού συστήματος που πνίγει εθνικά, οικονομικά, αξιακά και πολιτιστικά την Ελλάδα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας