Νέες συναντήσεις Ζάεφ με τους πολιτικούς αρχηγούς για το δημοψήφισμα

1204
Ζάεφ

Νέο κύκλο συζητήσεων με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της ΠΓΔΜ θα έχει από αύριο, Δευτέρα 23/07, ο Ζόραν Ζάεφ, με στόχο να βρεθεί η «χρυσή τομή» εν όψει του δημοψηφίσματος το φθινόπωρο, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνεπώς, το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ θα συναντηθεί με τον Αλί Αχμέτι του DUI, τον Χρίστιαν Μιτσκόσκι του VMRO-DPMNE, καθώς και τον Μπιλάλ Κασάμι του Besa, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ. Αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι η σύνθεση της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής και το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα, η οποία θα συνδέει τη Συμφωνία με την Ελλάδα με την είσοδο της χώρας σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Επιθυμείτε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ με την στήριξη της συμφωνίας ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;», είναι το ερώτημα που έθεσε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας