Το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος αυξήθηκε

2891
Χρέος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2018, το ελληνικό δημόσιο χρέος ανήλθε στο 180,4% του ΑΕΠ, ήτοι 322 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση περίπου 12 δισ. ευρώ σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ και ακολουθούν η Ιταλία (133,4%), η Πορτογαλία (126,4%) και το Βέλγιο (106,3%). Το χαμηλότερο επίπεδο δημόσιου χρέους κατέγραψαν η Εσθονία (8,7%), το Λουξεμβούργο (22,2%) και η Βουλγαρία (24,1%).

Συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2017, η χώρα μας είναι η μοναδική που καταγράφει αύξηση του δημόσιου χρέους (+2,7%) ενώ 27 κράτη-μέλη κατέγραψαν μείωση του δημόσιου χρέους!

Καθίσται προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν αναγνώριζε ως βιώσιμο το χρέος όταν ήταν στα 310,3 δισ. ευρώ και στο 146% του ΑΕΠ της χώρας, τώρα που είναι στα 322,568 δισ. ευρώ και το 180,4% του ΑΕΠ το αναγνωρίζει ως βιώσιμο και διαχειρίσιμο.

Παράλληλα, το χρέος αντί να περιορίζεται αυξάνεται, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι δεν είναι ο τρόπος αντιμετώπισης ενός χρέους που έχει καταστεί μη βιώσιμο και δυσβάσταχτο, στο όνομα του οποίου ο ελληνικός λαός ταλαιπωρείται βάναυσα για οκτώ συνεχόμενα χρόνια.

Τα περίφημα «προγράμματα διάσωσης» έχουν αποτύχει παταγωδώς, κάνοντας πια ξεκάθαρο ότι δεν είχαν σκοπό την απομείωση και τη διαχείριση του δημόσιου χρέους αλλά την εφαρμογή των σκληρότερων νεοφιλελεύθερων και αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» που κτύπησαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, υγεία και παιδεία, κοινωνικό κράτος και δημόσια περιουσία.

Και όλα αυτά για να διασώσουν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες τα τραπεζικά ιδρύματα, φορτώνοντας στην πλάτη του ελληνικού λαού περισσότερα χρέη με δάνεια που από τη μία τσέπη έμπαιναν και από την άλλη έβγαιναν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας