Μυτιλήνη: Επί αγωνιστικού ποδός όλο το νησί. Πολιορκία Τσίπρα από ΜΑΤ. Χημικά και γκλομπ

3315
μπαράζ
Διαδηλωτές θέλησαν να περάσουν τον κλοιό αλλά τους απώθησαν οι αστυνομικοί και απάντησαν με φωτοβολίδες- Έπεσαν χημικά- Κλειστά από το πρωί όλα τα καταστήματα – Πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα για την προστασία Τσίπρα που και στη Λήμνο του «γύρισαν την πλάτη» – Στους δρόμους και αντιεξουσιαστές.
Σε ασφυκτικό  αστυνομικό κλοιό βρίσκεται ήδη η Μυτιλήνη, λόγω της επίσκεψης  του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πραγματοποιεί ομιλία στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο του Βορείου Αιγαίου.

Την ίδια ώρα πορεία πραγματοποιούν κάτοικοι της Μυτιλήνης προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα πραγματοποιήσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός. Να σημειώσουμε πως η ομιλία ήταν προγραμματισμένη για τι 7:30 το βράδυ, αλλά  ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας και 15 λεπτών.
Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πορεία θα είναι πρωτόγνωρη για το νησί, καθώς οι διαδηλωτές πλησιάζουν τους 3.000 άτομα.
Λίγο μετά τις 8:30, διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί  η ομιλία Τσίπρα, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις.  Οι διαδηλωτές  «απάντησαν» με φωτοβολίδες αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, ενώ σιγά σιγά οι διαδηλωτές αποχωρούν.
mit1 mit3 mit4
mit6
Νωρίτερα, συναντήθηκαν στην πλατεία Σαπφούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός θα παραδώσει υπόμνημα με τα αιτήματα των πολιτών στον πρωθυπουργό και εν συνεχεία θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση.
Παράλληλα, σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter ο ανταποκριτής του Spiegel, αντιεξουσιαστές καλούν σε αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, έχοντας συγκεντρωθεί στο σημείο με κράνη, μαντήλια και καδρόνια με κόκκινες σημαίες.
Μυτιλήνη - αντιεξουσιαστές
Η Μυτιλήνη είναι από νωρίς σήμερα το πρωί «νεκρή» πόλη, αφού ακόμη και τα περίπτερα παραμένουν κλειστά και τα ρολά των καταστημάτων είναι κατεβασμένα.
Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν πώς και πώς τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα δύο θέματα που τους «καίνε», το προσφυγικό και τον ΦΠΑ, ενώ περιμένουν φυσικά όχι απλά υποσχέσεις, αλλά λύσεις.
Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο twitter ο δημοσιογράφος του Σκάι Νίκος Υποφάντης είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας  που έχουν ληφθεί για την πρωθυπουργική επίσκεψη.
Όμως, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να υποβαθμίσει την ένταση και την έκταση των μέτρων ασφαλείας για την πρωθυπουργική επίσκεψη οι φωτογραφίες αποτελούν την απόδειξη της κινητοποίησης: Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με κλούβες των ΜΑΤ και με κορδέλες, δυνάμεις της Ασφάλειας βρίσκονται παντού στην πόλη. Σημειώνεται ότι επί τόπου βρίσκονται   διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες πόλεις, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και ειδικών της ΕΛΑΣ για τις τηλεπικοινωνίες.

Γύρισαν την πλάτη στον Τσίπρα στη Λήμνο

Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες της Λήμνου που υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στο ακριτικό νησί πριν τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, το πρωί της Πέμπτης.
Τον πρωθυπουργό περίμεναν μερικοί ηλικιωμένοι που του ευχήθηκαν «καλή δύναμη» αλλά και ένα μικρό κορίτσι που ήθελε να του δώσει ένα λουλούδι αλλά τελικά δεν το είχε μαζί του.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή Ευάγγελο Παναγιώτου, για τον ρόλο της Μονάδας. «Ζούμε σε μια περίοδο που η τριγύρω περιοχή μας είναι αποσταθεροποιημένη, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό του. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το οίκημα RDNS, των πληρωμάτων επιφυλακής αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Τέλος, πριν την ομιλία, ο πρωθυπουργός προσπάθησε – μάλλον ανεπιτυχώς – να βρει και να συνομιλήσει με νησιώτες, σε βόλτα περίπου 40 λεπτών που έκανε με τα πόδια στο λιμάνι και την κεντρική αγορά της Μύρινας της Λήμνου.

1 σχόλιο

  1. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας