Μια ετερόκλητη «εμπορική» συναλλακτική «κοινοπραξία» 145+8 ψήφισε τη Νατοϊκή Συμφωνία Πρεσπών

1966
συμφωνία

Μια ετερόκλητη, από «διαφορετικά», έως πολύ διαφορετικά, κόμματα, κοινοπραξία 153 (145+8) βουλευτών, με πρακτικές εμπορικών συναλλαγών παρασκηνίου, ψήφισε τελικά, ερήμην του λαού, τη Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία παραδίδει Ελλάδα και FYROM στην αμερικανο-γερμανοκρατία και τις αντιθέσεις της, ενώ ειδικότερα η χώρα μας, παραδίδοντας τον Μακεδονισμό (γλώσσα – εθνικότητα) στην γείτονα, κινδυνεύει με μεγάλες περιπέτειες στο μέλλον, που μπορεί να μην είναι και τόσο μακριά.

Πολιτικοί κύκλοι προσκείμενοι στην Αριστερά τόνιζαν ότι οι διαδικασίες που ακολούθησε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, με την ανοχή όλου του πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ) αλλά και με άλλο τρόπο και των υπολοίπων κομμάτων στη Βουλή, ήταν διαδικασίες ανοικτής πολιτικής ανωμαλίας στην οποία πρυτάνευσαν οι πολιτικές εξαγορές, οι συναλλαγές και τα πάρε-δώσε κάτω από το τραπέζι, οι πολιτικές μεταγραφές και οι προσωπικές ιδιοτέλειες, εκμαυλίζοντας τα πάντα στην πολιτική ζωή και στέλνοντας στην κοινωνία μηνύματα ηθικής εξαχρείωσης.

Για άλλη μια φορά κυβέρνηση και κατεστημένο σύστημα προχώρησαν σε ένα ανοικτό πραξικόπημα, αγνοώντας για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, προσπερνώντας το λαϊκό αίτημα για δημοψήφισμα και επιλέγοντας τους «Μαυρωτάδες» και τις εξαγορασμένες διαδικασίες να κυρώσουν, χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα, μια Συμφωνία, η οποία στα επίδικα, πλην ίσως της Νατοϊκής τακτοποίησης, είναι ήδη πολιτικά και κοινωνικά νεκρή!

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν οι: Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Ελενα Κουντουρά.

Μεταξύ των «Όχι» που δημιούργησαν αίσθηση ήταν η ψήφος του Γιώργου Αμυρά, καθώς και του Βασίλη Κόκκαλη.

«Παρών» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Συνοπτικά, στην ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε σύνολο 300 βουλευτών, 153 ψήφισαν «ναι», 146 «όχι» και ένας δήλωσε «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της ψηφοφορίας, επεισόδιο δημιούργησε η Χρυσή Αυγή, διά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ενώ πανό σήκωσε ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης.

«Η Ελλάδα έχει ρόλο, η Ελλάδα έχει ιστορία, έχει μέλλον στα Βαλκάνια και αυτό το μέλλον το υπηρετεί, κατά τον καλύτερο τρόπο, η Συμφωνία των Πρεσπών», είναι η φράση με την οποία ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος έκλεισε την συζήτηση στην Ολομέλεια.

Όπως ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συζήτηση στην Ολομέλεια διήρκησε 38,5 ώρες και μίλησαν 200 βουλευτές συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αρχηγών, των εισηγητών, ειδικών αγορητών κ.λπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας