Μήνυμα Πούτιν για 25ηΜαρτίου:-“Μεγάλης σημασίας οι σχέσεις Ρωσίας με την Ελλάδα”

555
Μεγάλης σημασίας οι σχέσεις Ρωσίας
Τη μεγάλη σημασία των ελληνορωσικών σχέσεων τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα προς την Ελληνίδα ομόλογό του, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Στο μήνυμά του, ο κ. Πούτιν υπογραμμίζει την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ρωσία στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας.
Ακόμη, ο Ρώσος Πρόεδρος εκφράζει την ελπίδα του πως ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.
Τέλος, ο ηγέτης της Ρωσίας εύχεται ευημερία και ευμάρεια σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ολόκληρο το μήνυμα του Ρώσου Προέδρου

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία. Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια. Μετά τιμής, Βλαντίμιρ Πούτιν».

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας των Αθηνών θα λάβει ο Ρώσος πρωθυπουργός

Παράλληλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίν θα φτάσει σήμερα, Τετάρτη, στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης στη χώρα μας για να εκπροσωπήσει τη Μόσχα στην επέτειο των 200 ετών από την Απελευθέρωση.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν ζητήματα που αφορούν στο διμερές εμπόριο και της οικονομικής εταιρικής σχέσης στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των μεταφορών, του πολιτισμού και άλλων.
Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν αργότερα σήμερα, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ενώ ο Ρώσος αξιωματούχος αναμένεται να τιμηθεί και με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλης των Αθηνών σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της Ρωσίας στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας την περίοδο 1821-1829.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας