Λαφαζάνης: Η Εθνική λεηλάτησε το Ταμείο Επικούρησης, δεν πληρώνει τους συνταξιούχους

2056
Εθνική

Π. Λαφαζάνης: «Η Εθνική Τράπεζα να τηρήσει τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της στο Λογαριασμό Επικούρησης των εργαζομένων της.»

Η Εθνική λεηλάτησε τα αποθεματικά του Λογαριασμού Επικούρησης. Τώρα αφήνει απλήρωτους τους συνταξιούχους»
H κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει το ρόλο του τροχονόμου των αυθαιρεσιών της Εθνικής Τράπεζας»

Ο Γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας Παν. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τα μέλη του Π.Σ της ΛΑ.Ε Δ. Στρατούλη, Δ. Σπανού και Α. Καλύβη συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 25/10/2018 με αντιπροσωπία του συλλόγου συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, αποτελούμενη από τους Β. Κωνσταντέλλο, β’ αντιπρόεδρο, Γ. Δημητρόπουλο, ταμία, Γ. Ξύδη, αν. ταμία.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Π. Λαφαζάνης έκανε της εξής δήλωση:

 

«Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να τηρήσει τις θεσμοθετημένες οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της προς το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) των εργαζομένων και συνταξιούχων της. Να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σε βάρος της, μετά από προσφυγή 658 συνταξιούχων, και να σταματήσει να στερεί από το Λογαριασμό Επικούρησης ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του, με αποτέλεσμα την πλήρη περικοπή των παροχών του προς τους συνταξιούχους εδώ και 11 μήνες, μειώνοντας έτσι έως 40% τις συνταξιοδοτικές παροχές και εισοδήματα τους και οδηγώντας στην φτωχοποίηση 16.500 οικογένειες.

Εξάλλου η Εθνική έχει ηθική και νομική υποχρέωση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, γιατί έχει η ίδια αξιοποιήσει και ουσιαστικά λεηλατήσει τα αποθεματικά αυτού του λογαριασμού και γι’ αυτό πρέπει να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος.

Ο Λογαριασμός Επικούρησης της Εθνικής Τράπεζας ήταν είναι και πρέπει να παραμείνει με χαρακτήρα εγγυημένων παροχών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είτε παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου μεταξύ της Διοίκησης της Εθνικής και των συνταξιούχων της για το θέμα του Λογαριασμού Επικούρησης, είτε στέλνει τα ΜΑΤ σε βάρος των δεύτερων, για να μπορεί η πρώτη ανενόχλητη να παρανομεί παραβιάζοντας ωμά και προκλητικά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις της.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων και εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση του Λογαριασμού Επικούρησής τους και πιο συγκεκριμένα την προσεχή κινητοποίησή τους στις 30 Οκτώβρη

1 σχόλιο

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΤΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας