Άγκυρα:Tραβάει το σκοινί, σε έναν πολυπολικό κόσμο, έναντι των ΗΠΑ

1054
ηπα

Η Τουρκία θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις, διεμήνυσε σήμερα η υπουργός Εμπορίου της χώρας, μετά τις απειλές της Ουάσινγκτον ότι θα σκληρύνει τις κυρώσεις αν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει τον πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Απαντήσαμε (στις αμερικανικές κυρώσεις) σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», δήλωσε η Ρουχσάρ Πεκτζάν καθώς η Άγκυρα δεν δείχνει διάθεση να κάνει πίσω στην κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας με τη σειρά της για νέες κυρώσεις.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυε νέα επίθεση κατά της Άγκυρας διαμηνύοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε με τον όρο «περικοπές».

Η μέχρι τώρα στάση της Τουρκίας καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται να κάνω πίσω απέναντι στης ΗΠΑ, όσο οι τελευταίες επιμένουν να εκβιάζουν την Τουρκία με μέτρα.

Η Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα, του Τσίπρα-Μητσοτάκη, και του φοβισμένου ελληνικού λαού, μοιάζει να έχει αντιληφθεί ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι ήδη πολυπολικός και ότι καμιά δύναμη, ούτε οι ΗΠΑ, μπορούν να επιβάλλουν μονομερώς την αυθαίρετη βούλησή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας