Κλίμα κατάρρευσης της κυβέρνησης στην κοινωνία. Αποδοκιμάζονται τα στελέχη της

2405
κλίμα

Άγριες αποδοκιμασίες γνώρισαν στα Γιαννιτσά ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδ. Τζάκρη ενώ εξήρχοντο από την εισαγγελία της πόλης.

Το ίδιο σκληρά αποδοκιμάστηκε και η Κουντουρά στα Χανιά, η οποία για αυτόν τον λόγο, προς αποφυγή νέων υβριστικών επιθέσεων, ακύρωσε προγραμματισμένες συναντήσεις της στην Κρήτη.

Έντονες αποδοκιμασίες γνώρισε, επίσης, από το ακροατήριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα και αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος υποχρεώθηκε να κατέβει από το βήμα.

Όσο και αν οι αποδοκιμασίες των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών εστιάζονται στο «Μακεδονικό», εκφράζουν, ταυτόχρονα, μια γενικότερη φορτισμένη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο Στ. Κοντονής, χάνοντας την ψυχραιμία του στα Γιαννιτσά είπε πως «Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες ούτε με χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά».

Δυστυχώς, αυτοί οι εύκολοι χαρακτηρισμοί του Στ. Κοντονή δείχνουν όχι μόνο αμετροέπεια αλλά και ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν χάσει την επαφή τους με τα τεκταινόμενα.

Ασφαλώς, στις κοινωνικές αντιδράσεις εμφιλοχωρούν πάντα ακροδεξιά στοιχεία αλλά χρειάζονται μεγάλη επιπολαιότητα η γενίκευση και οι εύκολοι χαρακτηρισμοί.

Στην κατάσταση αυτή, αν συμπεριληφθεί η διάλυση, σχεδόν, των ΑΝΕΛ και τα αδιέξοδα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, τότε αντιλαμβανόμεθα ότι η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε πολύ δεινή θέση, αν δεν είναι και δύσκολο, πλέον, να κυβερνήσει και όπως λένε πολιτικοί σχολιαστές πνέει τα λοίσθια.

Πολιτικοί κύκλοι μιλάνε ανοικτά, πλέον, για σύντομες αναπόφευκτες εξελίξεις.

Ένα πολιτικό και κινηματικό αντιμνημονιακό μέτωπο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την ανατροπή γίνεται σήμερα κατεπείγουσα υπόθεση σωτηρίας για την χώρα.

Α.Ρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας