Ιδού τα βραχυπρόθεσμα μέτρα – ασπιρίνες για το χρέος

1841
χρέος

Έξι παρεμβάσεις για το χρέος αποφάσισε ο ESM, τα λεγόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία ούτε καν ως ασπιρίνες δεν μπορούν να εκληφθούν απέναντι σε ένα επονείδιστο και γιγάντιο για τα ελληνικά δεδομένα, χρέος, που πνίγει την ελληνική οικονομία.

Οι έξι παρεμβάσεις για το χρέος

1. Ανταλλαγή ομολόγων στα πλαίσια της οποίας χρεόγραφα κυμαινόμενου επιτοκίου που διατέθηκαν από τον ESM στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ανταλλαγούν με χρεόγραφα σταθερού επιτοκίου.

2. Δυνατότητα του ESM να πραγματοποιεί swap για να μειώνει τον κίνδυνο η Ελλάδα να πρέπει να πληρώνει υψηλότερα επιτόκια στα δάνειά της όταν θα ξεκινήσει η άνοδος των επιτοκίων στις αγορές.

3. Έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων τα οποία θα ταιριάζουν στενά με την ωρίμανση των ελληνικών δανείων και συνεπάγεται ότι ο ESM θα εφαρμόσει σταθερό επιτόκιο για τις μελλοντικές εκταμιεύσεις του στην Ελλάδα.

4. Ανταλλαγή ομολόγων η οποία θα αφορά τα χρεόγραφα κυμαινόμενου επιτοκίου που είχαν εκδοθεί από τον EFSF.

5. Παραίτηση του EFSF από το ενισχυμένο επιτόκιο για το έτος 2017 στη δόση των 11,3 δισ. που είχε χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθεί η επαναγορά χρέους.

6. Επιμήκυνση της μέσης σταθμισμένης ωρίμανσης των δανείων στα 32,5 έτη από τα 28 έτη που είχε υποχωρήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας