Θα μας ταράξουνε στην αθλιότητα…

1655
τουρισμού

Τι σχέση μπορεί να έχει το ιστορικό “θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα” του αξέχαστου Ηλία Ηλιού με την απειλητική κίνηση του Παύλου Πολάκη προς τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου, με το γνωστό ύφος του να ζητήσει τον λόγο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ασφαλώς καμία. Οπως δεν μπορεί να έχουν σχέση όσα διαδραματίστηκαν ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη με την πολιτική ευπρέπεια και τον δημοκρατικό διάλογο. Ας μη μιλάμε καλύτερα για κοινοβουλευτική αντιπαράθεση αλλά για διαλόγους πεζοδρομίου.

“Νάτος νάτος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος”, και “ο πατέρας σου έκανε δουλειές με την χούντα” ο ένας. Ο άλλος για “φίλους παιδεραστές” και “μεσοτοιχία με το σπίτι του Χριστοφοράτου”. Ο Μητσοτάκης που ταξιδεύει με ελικόπτερα της επιχειρηματικής ελίτ και ο Τσίπρας που κάνει διακοπές σε θαλαμηγό εφοπλιστή. Μια άνευ προηγουμένου πολιτική παρακμή ανάμεσα στους δυο μονομάχους που δείχνει καθαρά ότι τα μνημόνια δεν μας εξαθλίωσαν μόνο οικονομικά αλλά οδήγησαν στην αποσύνθεση και ηθικό ξεπεσμό το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Αυτό που βουτήχτηκε μέχρι το λαιμό στην υποταγή στα θελήματα των δανειστών και εφάρμοσε μέχρι κεραίας τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας.

Ετσι, η αντιπαράθεσή τους γίνονται με χαρακτηρισμούς σε επίπεδου καφενείου και παραπολιτικής, αναπαράγοντας τις χειρότερες στιγμές της σύγκρουσης του… φωτός με το σκοτάδι στα χρόνια του Αντρέα Παπανδρέου και Κώστα Μητσοτάκη. Οι δύο πολικοί αρχηγοί το… τερμάτισαν με χαρακτηρισμούς όπως “λες σαχλαμάρες”, “τόσος είσαι” κι άλλα τέτοια ευωδιαστά, υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών τους. Δυο πολιτικοί αρχηγοί -υποτίθεται- μορφωμένοι με καλές σπουδές, επαγγελλόμενοι το νέο στην πολιτική, να διασύρονται στην Βουλή απαξιώνοντας τον θεσμό του Κοινοβουλίου και την δημοκρατική διαδικασία. Συμβαίνουν αυτά όταν επί της ουσίας έχουν ελάχιστα για να διαφωνούν και περισσότερα στα οποία μοιάζουν και συμφωνούν.

Η “Αριστερά” του Τσίπρα δέχεται να περιφέρει το ηθικό πλεονέκτημα τη μια σε υπερπολυτελή γιοτ τη μια. Την άλλη να το χρησιμοποιεί σαν σφουγγαρόπανο για να σκουπίζει τις απρέπειες του κάθε Πολάκη. Στο ίδιο μοτίβο και οι σπουδαγμένοι στα Χάρβαρντ που “με καταλερωμένη την φωλιά τους πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου”… Λαϊκιστές και δημαγωγοί ψάχνουν να εντυπωσιάσουν με χαρακτηρισμούς και χτυπήματα κάτω από την μέση. Προσφέρουν άρτο και θεάματα αφού δεν είναι σε θέση να προσφέρουν λύσεις και αξιόπιστα προγράμματα για να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξαν στην ταλαιπωρημένη κοινωνία με τις πολιτικές που εφαρμόζουν δέκα χρόνια τώρα.

Μπορεί να ακούγεται κάπως βαρύ, αλλά η συζήτηση στην Βουλή το βράδυ της Τετάρτης έμοιαζε να μην απέχει πολύ από την φρασεολογία και την συμπεριφορά βουλευτών της “Χρυσής Αυγής” κατά το πρόσφατο παρελθόν. Οταν όμως, εκστομίζεις ύβρεις και χαρακτηρισμούς είναι αναπόφευκτο ότι θα τις συνοδεύεις με ανάλογες συμπεριφορές και φρασεολογία. Κατά τούτο, η συζήτηση αυτή -λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου- είναι δηλωτική των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν σχετικά με την αντιπαράθεση των “δυο μονομάχων”. Το ξεκατίνιασμα θα συνεχιστεί για να αποδειχτεί ότι ο ευτελισμός της πολιτικής ζωής δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο. Ακόμα κι αυτή η αστική ευγένεια που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τη συντηρητική παράταξη έχει προ πολλού αφήσει τη θέση της στις αγοραίες εκφράσεις και τους δηλητηριώδεις υπαινιγμούς. Βουτηγμένες στην λάσπη της παραπολιτικής, κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιχειρούν να μας παρασύρουν όλους στον δικό τους βούρκο. Δικό μας θέμα αν θα το επιτρέψουμε…

*Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας