ΛΑ.Ε Παρισιού: Μαθήματα Γαλλικών

1575
παρισιού

Μια ομιλία μπορεί να εντυπωσιάσει για το περιεχόμενο της. Σπανιότερα μια ομιλία μπορεί να εντυπωσιάσει για το κενό περιεχομένου της.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση του «εκ Παρισίων» υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και την προεκλογική ομιλία του του στο ΕΚΣΤΑΝ, στην Αθήνα, χθες 8 του Μάη. Χρόνια καθηγητής Ελληνικών σε Γάλλους (έντιμη και αξιέπαινη εργασία) αποφάσισε να αντιστρέψει τον κανόνα συμπεριφερόμενος σαν καθηγητής Γαλλικών σε ελληνικό ακροατήριο.

 Οι ενοχλημένες αντιδράσεις από την ομιλία αυτή εκδηλώθηκαν με τηλεφωνήματα που λάβαμε από συμπατριώτες μας του Παρισιού που έτυχε να πέσουν πάνω στην προσωπική σελίδα του υποψηφίου στο Φέισμπουκ που μετέδιδε « ζωντανά » την ομιλία.

Εκθειάζοντας το πολιτικό μοντέλο της Γαλλίας, και παρομοιάζοντας την Ελλάδα με δρόμο χωριού όπου παίζουν αδέσποτα παιδιά, δεν είπε κουβέντα για το μεγαλειώδες λαϊκό κίνημα που για 6 μήνες κατακλύζει τους δρόμους της Γαλλίας, ούτε φυσικά για τις χιλιάδες θύματα της αστυνομικής καταστολής.

Ανάμεσα σε λυρικά φληναφήματα και γαλλικούρες έμπλεξε το θέμα των προσφύγων του Λαυρίου με το ζήτημα της ταυτότητας φύλου και των επιλογών προσωπικής ζωής της καθεμιάς και καθένα μας για να κατακεραυνώσει εν κατακλείδι την «φαιοκόκκινη » Λαϊκή Ενότητα, η οποία δήθεν θα είχε δυσανασχετήσει με την παρουσία … Αφγανών στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι, η Λαϊκή Ενότητα οργίζεται για το ξεδιάντροπο ξεπούλημα του τόπου μας στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, αλλά όχι για την συμμετοχή … Αφγανών στο ευρωψηφοδέλτιο του.

Στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας συμμετέχουν αγωνιστές κατά της λιτότητας και των μνημονίων, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής ή γέννησης τους, τις ενδόμυχες πνευματικές πεποιθήσεις τους, τις έμφυλες επιλογές τους.

Συμμετέχουν αγωνιστές που έμπρακτα βοηθούν τους πρόσφυγες του Λαυρίου, τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους έχει εγκαταλείψει και θα ήθελε να τους δει να λιμοκτονούν και να εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Άνθρωποι που εξοργίζονται για την μετατροπή των νησιών σε ανοιχτές φυλακές, για την διαιώνιση της δίκης της Χρυσής Αυγής με προοπτική το συγχωροχάρτι, για την άγρια «αριστερή» αστυνομική και δικαστική καταστολή σε διαδηλωτές και μετανάστες, με όλα δηλαδή τα έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ που στρώνουν το χαλί στην νεοφασιστική Ακροδεξιά.

Η Λαϊκή Ενότητα Παρισιού δηλώνει πως θα αγωνιστεί ώστε το κενό που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ να μην καλυφθεί από την Δεξιά και την Ακροδεξιά, όπως θα ήθελαν οι δανειστές φίλοι του Τσίπρα, αλλά από το λαϊκό, εργατικό, αντιμνημονιακό δημοκρατικό Μέτωπο Ανατροπής το οποίο χτίζουμε ήδη από τώρα.

Ευχόμαστε στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ πολλούς μαθητές Ελληνικών στην τάξη του, παρά το ότι ο από καθέδρας μονόλογος του τύπου που ανέπτυξε στην ομιλία του στο ΕΚΣΤΑΝ είναι πια ξεπερασμένη παιδαγωγική μέθοδος.

Κάθε γενιά και ο Τρωικός της πόλεμος…

Κάθε γενιά, βέβαια, και η Ελένη της. Αλλά για να συζητήσουμε για ποίηση και ελληνικό πολιτισμό θα πρέπει πρώτα να ανακληθούν οι ύβρεις και οι συκοφαντίες.

Ο σύνδεσμος διαδικτύου που παραπέμπει στην αναφερόμενη ομιλία είναι ο παρακάτω:

https://www.facebook.com/nikos.graikos/videos/10218637841593685

Αναφερόμαστε εντονότερα σε αυτά που λέγονται στο 44ο λεπτό.

Απομονώσαμε ένα μικρό απόσπασμα εδώ : https://www.facebook.com/1475032576157421/videos/597534187399873/

 Όταν η ΛαE Παρισιού ή κάποιοι  από την Λαέ Παρισιού έβγαλαν ανακοίνωση στο Φέισμπουκ όπου έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, οριστε το αίσχος  του έβγαλαν Αφγανό να υπερασπισει την Ελλάδα, είναι φαιοκοκκινη συμμαχία αυτο  το πράγμα »)

ΠΕ Λαϊκής Ενότητας Παρισιού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας