Η ρωσική Αεροπορία ισοπέδωσε μεγάλη βάση Τουρκμένων στην Βόρεια Συρία (video)

2388
Η ρωσική Αεροπορία ισοπέδωσε μεγάλη βάση

Η μεγαλύτερη βάση ξένων και εγχώριων μισθοφόρων στη Συρία καταστράφηκε από τις φονικότερες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων χρόνων.

Οι προκλήσεις από ξένους μισθοφόρους και κυρίως από τους ντόπιους Τουρκμένους (Τουρκόφωνους που πολεμού για την Άγκυρα στην Βόρεια Συρία και όχι μόνο) στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων κατά του ρωσικού Στρατού, ανάγκασαν τη Ρωσία να αντιδράσει εξαιρετικά σκληρά.

Η βάση των μισθοφόρων βρισκόταν κοντά στα τουρκικά σύνορα, βόρεια της Ιντλίμπ και συγκεκριμένα στο Maarat Misrin.

Όπως αποδείχθηκε, στην βάση αυτή ήταν εγκατεστημένοι σε μεγάλους αριθμούς οι τρομοκράτες της ομάδας Hayat Tahrir al-Sham (απαγορευμένη στη Ρωσία).

Όπως αποκάλυψε το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν ολοσχερώς την 111η στρατιωτική βάση Σέιχ Σουλεϊμάν, η οποία ήταν αρχικά υπό τον έλεγχο ισλαμιστών ανταρτών και στη συνέχεια μισθοφόρων, Τούρκων και Δυτικών, στερώντας έτσι από τους τρομοκράτες το σημαντικότερο καταφύγιό τους.

Δεκάδες τρομοκράτες αλλά και η ηγεσία της Hayat Tahrir al-Sham εξοντώθηκαν και καταστράφηκε μεγάλη αποθήκη όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή της καταστροφής της βάσης στη Συρία.

Η εξάλειψη της βάσης και των παράνομων ένοπλων σχηματισμών που βρίσκονται σε αυτήν άλλαξε σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας