Η ΛΑ.Ε καταδικάζει την αστυνομική βία στην διαδήλωση για τον Εμπουκά

1108

 

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την αστυνομική βία σε βάρος των διαδηλωτών της πορείας που διοργανώθηκε από αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές συλλογικότητες και κοινότητες μεταναστών,  για τον θάνατο του νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά μέσα στο Α.Τ. της Ομόνοιας, όπου εδώ χρόνια εξακολουθούν να συμβαίνουν  περιστατικά άγριας ρατσιστικής βίας, ενώ έχουν σημειωθεί και άλλοι «τυχαίοι» θάνατοι ανθρώπων.

Η μαζική πορεία που απαίτησε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά,  δέχθηκε καταιγισμό δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης, λίγο αφότου έφθασε στο Α.Τ. της Ομόνοιας. Η βίαιη αυτή επίθεση της αστυνομίας καταδεικνύει όχι μόνο την αγριότητα του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος, που ενέχεται ακόμα και σε βιαιοπραγίες και εξευτελισμούς σε βάρος μικρών παιδιών, αλλά και την ασυδοσία που έχει παραχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις καταστολής. Ασυδοσία για την οποία φέρει άμεση ευθύνη η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και η γνωστή για τις ρατσιστικές δηλώσεις της στο παρελθόν υφυπουργός Κ. Παπακώστα.

Η αστυνομική επίθεση στην αντιρατσιστική πορεία, οι εντεινόμενες επιθέσεις σε βάρος συνδικαλιστών και αγωνιστών κοινωνικών και εργατικών κινημάτων, οι μαζικές κλήσεις σε απολογία μελών της ΛΑ.Ε. και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, είναι ενδεικτικές της στάσης που υιοθετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη συσσωρευμένη κοινωνική οργή. Ακόμα χειρότερα, είναι πολιτική στάση που ενθαρρύνει τις φασιστικές εφεδρείες του συστήματος εξουσίας που δρουν μέσα στους κόλπους της αστυνομίας και του κρατικού μηχανισμού.

Οι επιθέσεις τους δεν μας τρομάζουν. Μας δυναμώνουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας