Η Γερμανία δείχνει το σκοτεινό πρόσωπο της: έκλεισε το Indymedia!

2610
indymedia

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, δείχνοντας το σκοτεινό αυταρχικό και επικίνδυνο πρόσωπο της τελευταίας, απαγόρευσε και έκλεισε τον “ακροαριστερό – αντιεξουσιαστικό” ιστότοπο Indymedia, καθώς κρίθηκε ότι η λειτουργία του παραβιάζει τον γερμανικό ποινικό κώδικα (!).
Το σάιτ «έπεσε» από το Διαδίκτυο λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ για το ζήτημα.
Η απόφαση ελήφθη καθώς ο ιστότοπος, ο οποίος διατηρεί παραρτήματα σε πολλές χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, «προωθούσε το μίσος κατά διαφορετικών απόψεων και αξιωματούχων της χώρας», σύμφωνα με τον υπουργό.
Οι γερμανικές αρχές αντιμετωπίζουν το Indymedia περισσότερο ως «οργανισμό» παρά ως ειδησεογραφικό ιστότοπο, είπε ο κ. Ντε Μεζιέρ.
Οι αρχές προχώρησαν σε έφοδο στον χώρο όπου στεγάζονται οι σέρβερ του ιστότοπου, στη περιοχή της Βάδης – Βυρτεμβέργης, όπως τόνισε ο τοπικός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Στρομπλ, ο οποίος, όπως και ο κ. Ντε Μεζιέρ, ανήκει στην κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) Γερμανίας της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
Μολονότι οι αρχές σκοπεύουν να κατάσχουν υπολογιστές και άλλο υλικό, δεν πρόκειται προς το παρόν να προβούν σε συλλήψεις.
Η απόφαση της Μέρκελ να κλείσει το Indymedia δεν έχει σχέση μόνο με τις επικείμενες Γερμανικές εκλογές και την προσπάθεια της να αξιοποιήσει εκλογικά τα συντηρητικά και φοβικά αντανακλαστικά μεγάλου μέρους της Γερμανικής κοινωνίας αλλά δείχνει μονιμότερα αυταρχικά χαρακτηριστικά της νέας Γερμανίας που αναδύεται και τα οποία θα κλιμακωθούν μετεκλογικά, δίνοντας τον τόνο για μια Γερμανική αυταρχική Ευρώπη.
Προφανώς η υπεράσπιση στοιχειωδών ελευθεριών στο χώρο των μίντια, τα οποία ούτως η άλλως χειραγωγούνται και πνίγονται από τις δυνάμεις του χρήματος, δεν αφορά μόνο εκείνα τα μίντια με τα οποία συμφωνούμε αλλά κυρίως όσους/ες στο μιντιακό χώρο έχουν διαφορετική ή και πολύ διαφορετική και ριζικά αντίθετη άποψη.
Η Γερμανία μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στον Τραμπ αλλά φαίνεται ότι ακολουθεί κατά πόδας τον δρόμο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας