Ζαχάροβα: Υπενθυμίζει στο ΝΑΤΟ πως η άμυνα Σερβίας εξαρτάται από Ρωσία

1589
Ζαχάροβα: Υπενθυμίζει στο ΝΑΤΟ

Η αμυντική ικανότητα της Σερβίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο σύντομα ανταποκρίνεται η Ρωσία σε εξωτερικές απειλές στη χώρα, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Η αμυντική ικανότητα της Σερβίας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πόσο σύντομα ανταποκρίνεται η Μόσχα σε εξωτερικές προκλήσεις που στοχοποιούν το Βελιγράδι, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας δηλώσεις του διοικητή των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Ναυάρχου Ρόμπερτ Μπερκ.
Η Ζαχάροβα επικαλέστηκε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μπερκ στο σερβικό μέσο ενημέρωσης Kurir, κατά την οποία είπε πως η Συμμαχία χαιρετίζει τις προσπάθειες της χώρας να τονώσουν την αμυντική τους ικανότητα.
«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Μπερκ και όλους τους συναδέλφους του στο ΝΑΤΟ δύο σημαντικά γεγονότα. Η αμυντική ικανότητα της Σερβίας, τα τελευταία περίπου 200 χρόνια, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο σύντομα ανταποκρίνεται η Ρωσία σε εξωτερικές απειλές σε αυτή την νοτιοσλαβική χώρα» έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.
Εκτός αυτού, συνέχισε η ίδια, τα τωρινά μέλη του ΝΑΤΟ είναι χώρες που έχουν επιτεθεί στη Σερβία στο παρελθόν.
Αν ο Μπερκ γνωρίζει αυτά τα γεγονότα, με τη δήλωση που έκανε στο σερβικό μέσο χαιρετίζει τον ρωσικό οπλισμό με τον οποίο προμηθεύει η Ρωσία τη Σερβία, είπε η Ζαχάροβα.
Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η Σερβία, αντίθετα με οποιαδήποτε άλλη χώρα των δυτικών Βαλκανίων, δεν επιδιώκει να γίνει μέλος της Συμμαχίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας