Εξέγερση με κίτρινα γιλέκα και στην Ελλάδα, το μήνυμα απ’την Γαλλία

1660
λαφαζάνης

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε

Παν. Λαφαζάνης: Εξέγερση με κίτρινα γιλέκα και στην Ελλάδα είναι το μήνυμα που έρχεται από την Γαλλία

 

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το συγκλονιστικό κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας που πραγματοποιεί για πέμπτη βδομάδα την μεγάλη αγωνιστική εξόρμηση του με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στην Γαλλία την Παρασκευή και με νέες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις το Σάββατο.

Αυτό το κίνημα, το οποίο συνεχίζεται και δυναμώνει, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, επιτυχίες και νίκες, αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα όχι μόνο για τον Γαλλικό λαό άλλα και για όλους του λαούς της Ευρώπης και πρώτα απ’ όλα τον ελληνικό λαό.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, τους πολίτες της Ελλάδας και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες πέρα από ιδεολογικά και πολιτικά χρώματα, να ενωθούμε και να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας για να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας.

Όσο και αν συσσωρεύουμε οργή και αγανάκτηση, εφ’ όσον καθόμαστε άπραγοι και απαθείς, οι ανθρωποφάγες εξουσίες θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον λαό, να μοιράζουν χάντρες για να ξεγελάνε και να υπνωτίζουν, να μιλάνε για ψεύτικους μονόδρομους και να τρομοκρατούν, ισχυριζόμενες πως δεν υπάρχουν άλλες λύσεις.

Ο καναπές μπορεί να βολεύει αφάνταστα τους κρατούντες αλλά σκοτώνει την ελπίδα για τους λαούς.

Ο αγώνας των κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία απέδειξε ότι όλα τα δίκαια αιτήματα των λαών για αξιοπρέπεια, ανθρώπινη ζωή, αξιοπρεπείς αμοιβές, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη μπορούν να κερδηθούν, αν οι λαοί ενωθούν και ξεσηκωθούν. Απέδειξε ότι δεν υπάρχουν για τους λαούς μονόδρομοι αλλά μόνο για τα συμφέροντα των κατεστημένων και των ολιγαρχών.

Η πρόκληση των καιρών είναι όλα τα σωματεία και όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων και του ελληνικού λαού που από δω και μπρος θα κινητοποιούνται για τα αιτήματα τους, να το κάνουν φορώντας όλοι/ες κίτρινα γιλέκα. Έτσι, τα πολλά επί μέρους ρυάκια θα συγκροτήσουν γρήγορα ένα μεγάλο ποτάμι «κίτρινων γιλέκων» και παλλαϊκής κινητοποίησης.

Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες πολιτών μέσα από το διαδίκτυο που καλούν το Σάββατο (15/12) στις 11:30 στο Σύνταγμα (Μητροπόλεως και Όθωνος) σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κινητοποίηση των «Κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία.

Όλοι και όλες, με τα γιλέκα του χρώματος της επιλογής μας και από το Σύνταγμα, μπορούμε να πούμε δυνατά το Σάββατο το μεσημέρι ότι είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι και ότι ένα αυτόνομο και ακηδεμόνευτο κίνημα ανάλογο των «κίτρινων γιλέκων» μπορεί να φουντώσει και στην Ελλάδα.

Αυτό το ελληνικό κίνημα των κίτρινων γιλέκων στην Ελλάδα τρέμει το φθαρμένο και ξενόδουλο εγχώριο κατεστημένο πολιτικό σύστημα των μνημονίων, των ολιγαρχών και της υποτέλειας.

Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί σε αυτήν την φάση να γίνει ο εφιάλτης για τον Τσίπρα και τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εφιάλτης, επίσης, για τον Κυρ. Μητσοτάκη και τις ανούσιες κοκορομαχίες Τσίπρα και Μητσοτάκη μπροστά σε ένα στημένο εκλογικό παιχνίδι.

Εμπρός, λοιπόν, να στηρίξουμε την Γαλλική εξέγερση με τα ελληνικά «κίτρινα γιλέκα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας