Γερμανία: Ο Schulz δεν απορρίπτει συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού

1387
schulz

Ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό γερμανικής κυβέρνησης και με τις αντεγκλήσεις ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες, Φιλελεύθερους και Πράσινους να ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο, ο Marin Schulz δεν απορρίπτει τη συμμετοχή του κόμματός του, SPD, στη σύσταση κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο αρχηγός του SPD σε δήλωσή του στο Twitter αναφέρει συγκεκριμένα: «Υστερα από δραματική έκκληση του προέδρου της Γερμανίας, Frank Walter Steimayer, να βρεθεί λύση για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης, δεν θα αρνηθούμε εάν τα μέλη του SPD ψηφίσουν ότι θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση συνασπισμού».
Με παραίτηση φέρεται να απείλησε, την Πέμπττη, ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, ο οποίος δέχτηκε πιέσεις από τον γερμανό πρόεδρο για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Τα μέλη του SPD, πάντως, σε αντίθεση με την αρχική θέση του επικεφαλής του κόμματός τους, δεν βλέπουν με θετικό μάτι το σενάριο νέων εκλογών, μιας που τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών κινήθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα στην αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου.
Θρίλερ επικρατεί τα τελευταία 24ωρα σχετικά με το σενάριο διεξαγωγής νέων εκλογών, με την νεολαία του κόμματος της Angela Merkel να θέτει θέμα αποχώρησής της και τα γερμανικά μέσα να παρομοιάζουν την κατάσταση με την αβεβαιότητα που επικρατούσε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας