Αυστραλός πρωθυπουργός εναντίον Ερντογάν για «επιθετικά-προσβλητικά σχόλια»

874
αυστραλός

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κάλεσε σήμερα τον Τούρκο πρεσβευτή Κοράν Καράκοκ ώστε να καταγγείλει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα σχόλιά του, μετά από το θανατηφόρο περιστατικό της Νέας Ζηλανδίας.

Εναντίον του Ερντογάν ο Αυστραλός πρωθυπουργός που κάλεσε τον Τούρκο Πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί.

«Οι παρατηρήσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα επιθετικές για τους Αυστραλούς, και ιδιαίτερα απερίσκεπτες σε αυτό το πολύ ευαίσθητο περιβάλλον. Είναι προσβλητικοί επειδή προσβάλλουν τη μνήμη των Ανζακ και παραβιάζουν την υπόσχεση που χαράχθηκε στην πέτρα στη Καλλίπολη. Δεν αποδέχομαι τις δικαιολογίες που δίνονται για αυτά τα σχόλια », είπε ο Μόρισον.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι θα περιμένει την τουρκική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο αίτημά του να αποσύρει τα σχόλια του Ερντογάν:

«Θα περιμένω να δω τι απάντηση θα δώσει η τουρκική κυβέρνηση προτού προβώ σε περαιτέρω ενέργειες, αλλά μπορώ να σας πω ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι», συνέχισε ο Μόρισον τονίζοντας ότι ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Τουρκία θα συναντηθεί αργότερα με μέλη της κυβέρνησης του Ερντογάν μέσα στην ημέρα.

Επισημαίνει επίσης ότι η Καμπέρα αναθεώρησε επίσης τις ταξιδιωτικές της συμβουλές για τους Αυστραλούς που σχεδιάζουν ταξίδια στην Τουρκία.

«Θέλω να δώσετε ένα γερό οθωμανικό χαστούκι στα απομεινάρια του Βυζαντίου που περιμένουν να μετατρέψουν την Ινσταμπούλ σε Κωνσταντινούπολη», ανέφερε ο Ερντογάν από το Κοτσαέλι λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Στη συνέχεια τους κάλεσε σε ενότητα ώστε να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς του Ισλάμ ενώ αναφέρθηκε και στο μακελειό της Νέας Ζηλανδίας.

«Μας δοκιμάζουν από 16.500 χιλιόμετρα μακριά, από τη Νέα Ζηλανδία, με τα μηνύματα που δίνουν από εκεί. Δεν πρόκειται για μια ξεχωριστή πράξη, αυτή είναι οργανωμένη […] Οι παππούδες σας ήρθαν εδώ… και επέστρεψαν σε φέρετρα. Χωρίς αμφιβολία θα σας στείλουμε πίσω όπως τους παππούδες σας», είπε ο Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας