Απροκάλυπτος ο Ρος: Σαφώς υπέρ της Αμερικής ο Τσίπρας

1368
ρος

Την ικανοποίησή του από την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα έναντι των ΗΠΑ εκφράζει ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί σήμερα από την ΕΡΤ, επιβεβαιώντας, συνάμα, τις προκλητικές αμερικανικές υποδείξεις για μονομερή εξάρτηση της ελληνικής, αλλά και γενικότερα της ευρωπαϊκής οικονομίας, από το ελεγχόμενο από τη χώρα του εμπόριο ενέργειας. 

Στην ερώτηση «τι μήνυμα μετέφερε στον πρωθυπουργό από τον Λευκό Οίκο και τον πρόεδρο Τραμπ», ο αμερικανός υπουργός δήλωσε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Πέρασα αρκετό χρόνο χθες, αλλά και σήμερα μαζί του. Είναι, σαφώς, υπέρ της Αμερικής, όπως κι εμείς υπέρ της Ελλάδας. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός δεσμός φιλίας. Έφτασε σε μεγάλο βαθμό συμφωνίας με τον πρόεδρο Τραμπ το οποίο είναι, επίσης, πολύ σημαντικό. Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα είχε συμφωνήσει να κάνουμε με τον κ. Δραγασάκη τον οικονομικό διάλογο εάν δεν επιδιώκαμε στενότερες και πιο σταθερές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».

Αναφερόμενος στην περαιτέρω πορεία της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ότι το πιο σημαντικό το οποίο μπορεί να κάνει η Ελλάδα, στην επόμενη φάση, είναι η αλλαγή της ψυχολογίας των επιχειρήσεων, υπονοώντας τον περιορισμό της φορολογίας και του όποιου κρατικού ελέγχου.

Αναφερόμενος, άλλωστε, στο θέμα της ανεργίας ο Γουίλμπουρ Ρος περιέγραψε το παράδειγμα της Αμερικής λέγοντας: «Αυτό που κάναμε στις ΗΠΑ ήταν ότι ξεφορτωθήκαμε πολλούς ελέγχους για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των επιχειρήσεων».

Μιλώντας για θέματα ενέργειας, επανέλαβε την αμερικανική θέση, πως «είναι πολύ επικίνδυνη τακτική να εξαρτάται η Ευρώπη από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες».

Τέλος, αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είπε πως θα μπορούσε να καταστήσει την Ελλάδα έναν μεγάλο κόμβο για την κεντρική Ευρώπη, κυρίως σε ό,τι αφορά την ενέργεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας