Όχι στο ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Εξευτελιστικές οι προσφορές εξαγοράς της

566
εθνικής

Ανοιχτό θεωρείται και το σενάριο η διοίκηση της Εθνικής να μην ανταποκριθεί σε καμία δεσμευτική προσφορά.

Πολύ χαμηλότερο, από την εκτιμώμενη αξία, είναι το τίμημα που προτείνουν τα τέσσερα σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στα τέλη Νοεμβρίου στο διαγωνισμό για την απόκτηση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, τα ποσά τα οποία προτείνουν για την απόκτηση του leader της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς κυμαίνονται από 500 ως 560 εκ. ευρώ, όταν ο πήχης από τον πρώτο–άγονο-διαγωνισμό ήταν κατά 100 εκατ. ευρώ μεγαλύτερος.

Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν στα τέλη Δεκεμβρίου και έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας.

Τα ποσά που προτάθηκαν από τις CVC Capital Partners, Centerbridge Lone Star και 3ICP – LCP, ανέρχονται από 500 έως και 560 εκατ. ευρώ,  με την  CVC Capital Partners να προτείνει το μικρότερο ποσοστό και την 3ICP – LCP το μεγαλύτερο.

Ανοιχτό πάντως θεωρείται και το σενάριο η διοίκηση της Εθνικής να μην ανταποκριθεί σε καμία δεσμευτική προσφορά, όπως έγραψε στις 2 Δεκεμβρίου 2019 το BN, δεδομένου και του αρχικού προσανατολισμού της ΕΤΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία «συνειδητά» απέχει από το όλο πλέγμα του διαγωνισμού όλο το προηγούμενο, αλλά και το υπάρχον διάστημα, προκρίνει την διατήρηση της εταιρίας σε ελληνικά χέρια, καθώς έχει μεγάλη κερδοφορία και συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η CVC, η οποία έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά, έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα αγοράζοντας το Υγεία και άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας