Όταν το ΚΚΕ ξεχνάει την Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση

2765
συνέλευση

Η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση που ολοκληρώνεται το Σάββατο στην Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης, υπήρξε το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός αυτής της περιόδου, με άκρως αρνητικές εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες και προεκτάσεις για την χώρα, αφού η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση αποτελεί το κατ’ εξοχήν εργαλείο για την γερμανική κηδεμονία και ειδικότερα για την γερμανική οικονομική αποικιοποίηση της χώρας.

Και όμως για ευνόητους λόγους όλα τα συστημικά Μέσα της Αθήνας αποσιώπησαν πλήρως την Συνέλευση και τόσο εκκωφαντικά μάλιστα, ώστε, πλην της Iskra, κανένα σχεδόν άλλο Μέσο δεν ασχολήθηκε με αυτό το ελληνο-γερμανικό τέρας, με συνέπεια ελάχιστοι, ακόμα και από αυτούς που ασχολούνται επισταμένως με τα πολιτικά πράγματα, να έχουν πληροφορηθεί το οτιδήποτε γ’ αυτήν την υπόθεση.

Όλοι άφησαν ανενόχλητους και στο απυρόβλητο τους Γερμανούς να κάνουν την βρώμικη δουλειά τους στην απόμακρη Χερσόνησο σε ένα πολυτελέστατο εξοχικό ξενοδοχείο μέσα σε έναν μεγάλο ελαιώνα, μακριά από τα επικίνδυνα μάτια και αυτιά του κόσμου.

Το εντυπωσιακό, όμως, δεν είναι μόνο τι έκαναν για να αποσιωπήσουν την Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση τα κεντρικά Μέσα (πλην εκείνων του Ηρακλείου) και τα κατεστημένα ξενόδουλα κόμματα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση, σχεδόν, αγνοήθηκε και από το ΚΚΕ, ως ένα, τάχα, τελευταίας σημασίας τοπικό γεγονός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΚΕ δεν θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει κεντρικά την παραμικρή τοποθέτηση ή ανακοίνωση για την Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση και τον ρόλο της. Περιορίστηκε σε μια ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Ακόμα όμως και σε αυτήν την ανακοίνωση, κατά περίεργο τρόπο, το ΚΚΕ ξέχασε να καλέσει τον κόσμο του Ηρακλείου και της Κρήτης σε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις για την καταγγελία και ματαίωση της νεοαποικιακής Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης, παρότι μάλιστα τέτοιες συγκεντρώσεις είχαν αναγγελθεί και διοργανωθεί από κοινού από την Ένωση για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων, την Λαϊκή Ενότητα και τους Συλλόγους των μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Κρήτης και οι οποίες μάλιστα διεξάχθηκαν με ενωτικό αντιιμπεριαλιστικό πνεύμα και εξαιρετική επιτυχία, μετατρέποντας την ελληνο-γερμανική φιέστα σε πραγματικό φιάσκο.

Πέραν αυτού και αυτή η τοπική ανακοίνωση του ΚΚΕ υπήρξε μνημείο αστοχίας. Και υπήρξε μνημείο αστοχίας διότι η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση δεν «ευαγγελίζεται», όπως θεωρεί το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, την «καπιταλιστική ανάπτυξη» της χώρας, αν και η γερμανική ιμπεριαλιστική βουλιμία θάβει μάλλον κάθε μορφής αναπτυξιακή προσπάθεια, ακόμα και καπιταλιστική, απομυζώντας πόρους και πνίγοντας οικονομικές δυνατότητες της χώρας.

Η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση, η οποία ιδρύθηκε το 2010 ενόψει του 1ου μνημονίου και η οποία συνοδεύεται με πολλά μυστικά πρωτόκολλα και στην οποία ηγείται Γερμανός υπουργός (με την Ρένα Δούρου σε ρόλο υποτακτικής συνδιαχείρισης) δεν είναι κάτι που υπάρχει και με άλλες χώρες, αλλά κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο, μια ξεχωριστή ειδική θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας, που αποβλέπει στον έλεγχο της οικονομίας της μέχρι και της εκπαίδευσης και των σχολικών της βιβλίων και στην οικονομική αποικιοποίησή της από το γερμανικό κράτος και το γερμανικό μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτή η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση αποτελεί μια διακριτή επιλογή του ξενόδουλου ελληνικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Επιλογή παράδοσης της οικονομίας και της οικονομικής πορείας της χώρας στα γερμανικά ιμπεριαλιστικά νύχια, όπως επιλογή του παραδομένου ελληνικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου είναι η πολιτικοστρατιωτική δορυφοροποίηση της χώρας στις ΗΠΑ αλλά και στο Ισραήλ, όσο και αν τα συμφέροντα της Γερμανίας και των ΗΠΑ δεν συμβαδίζουν πάντα και μάλλον γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικά.

Φαίνεται, όμως, ότι οι αναλύσεις του ΚΚΕ και οι πρακτικές του δεν τα πάνε καθόλου καλά με τις ιμπεριαλιστικές βαθιές εξαρτήσεις της χώρας και την πρώτιστη ανάγκη να αποκτήσει η πατρίδα μας εθνική ανεξαρτησία, η οποία για να γίνει δυνατή θα πρέπει να συνδυαστεί με μια μεταβατική πορεία αντιιμπεριαλιστικών, προοδευτικών, παραγωγικών και βαθιά δημοκρατικών και συμμετοχικών μετασχηματισμών στην χώρα.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας