Όταν πας να διαπραγματευτείς χωρίς όπλα, γιατί να διαπραγματευτούν οι άλλοι μαζί σου;

3206
απάντηση

Αφού επέλεξες ως λύση αυτό που θεωρούσες καταστροφικό, για να το επιβάλλεις μετέτρεψες το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, προδίδοντας την ετυμηγορία του λαού που σε εμπιστεύτηκε. Με τακτικισμούς και αιφνιδιαστικές κινήσεις που σου υπέδειξαν οι τοκογλύφοι, όπως τους έλεγες, ξεφορτώθηκες το ριζοσπαστικό κομμάτι του κόμματός σου για να μην μπερδεύονται στα πόδια σου. Με τους ίδιους τακτικισμούς, αιφνιδιαστικές κινήσεις και εκβιαστικά διλήμματα υπέκλεψες την ψήφο του κόσμου, για να επικαλείσαι την εξουσιοδότησή του όταν ξέπλυνες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνέχισες εντατικότερα τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Κατάφερες τελικά να στείλεις αυτό τον κόσμο στο σπίτι του ξεδοντιασμένο και ηττημένο. Τον παρέδωσες αμαχητί στα χέρια των εκμεταλλευτών του, σ’ αυτούς που τον καλούσες να πολεμήσετε μαζί.
Έκανες ό,τι σου ζήτησαν και πράγματα που δεν μπορούσαν να κάνουν οι άλλοι. Δεν έχασες ούτε συνθηκολόγησες. Προσχώρησες στο στρατόπεδο του αντιπάλου και ως δούρειος ίππος πραγματοποιείς τις πιο μύχιες σκέψεις του σε βάρος αυτού του λαού και της χώρας σου.
Τα δυο ισχυρά χαρτιά που είχες στα χέρια σου τα έκαψες. Τον λαό τον έστειλες σπίτι του, την εναλλακτική πρόταση για έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε. την πέταξες σαν καταστροφική και απαγόρεψες κάθε συζήτηση γι’ αυτή. Όταν δήλωσες μάλιστα ότι με την επιλογή σου έσωσες το ευρώ και την Ευρώπη, τους διαβεβαίωνες ότι ο λαός δεν είναι η πρώτη επιλογή σου και στο μέλλον θα κινηθείς σε συγκεκριμένο πλαίσιο και θα κάνεις ό,τι σου ζητούν.
Όταν αναλαμβάνεις να ολοκληρώσεις τα δύο πρώτα μνημόνια που θεωρούσες καταστροφικά και θα έσκιζες και ψηφίζεις άλλα δύο και λες ότι ήταν το καλύτερο που μπορούσες να κάνεις και το πέτυχες μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, ποιος να σε πιστέψει; Όταν πας να διαπραγματευτείς χωρίς όπλα, γιατί να διαπραγματευτούν οι άλλοι μαζί σου; Πόσο μάλλον όταν δεν συμμετέχεις σ’ αυτή, αλλά κάνεις το βατραχάκι ανάμεσα στα βουβάλια. Διαπραγμάτευση σημαίνει δίνω και παίρνω. Και εσύ μόνο δίνεις . Δεν μπορείς να πάρεις , γιατί δεν έχεις τίποτα στα χέρια σου για να διαπραγματευτείς. Σου επιβάλλουν και εσύ υλοποιείς.
Όταν επικαλείσαι την ελάφρυνση του χρέους, για να περάσεις με το 3ο και 4ο μνημόνιο τα πιο επώδυνα μέτρα σε βάρος του λαού και της πατρίδας σου και λες ότι δεν πρόκειται να τα εφαρμόσεις αν δεν γίνει κάτι με το χρέος, ενώ ήδη έχεις εφαρμόσει ό,τι ψήφισαν οι προηγούμενοι χωρίς να πάρεις κάτι, ποιος να σε πιστέψει; Και όταν μετά τις κορώνες σου για τη μη εφαρμογή των μέτρων, παίζουν μαζί σου και σε γελοιοποιούν και σε συνθήκη σύμβασης για την αλιεία σου επιβάλλουν να σκληρύνεις τα μέτρα που ψήφισες στο 4ο μνημόνιο και βλέπουν ότι σε κάνουν ότι θέλουν γιατί να σου ελαφρύνουν το χρέος; Αν ήταν αυτή η βούλησή τους και έφταναν μόνο τα επιχειρήματα που θα ενεργοποιούσαν τις ευαισθησίες τους θα το είχαν κάνει ήδη. Αυτό το χρέος που κατασκευάστηκε όλα αυτά τα χρόνια με μεθοδικότητα, είναι το εργαλείο για να σε ελέγχουν πλήρως, να απομυζούν τον πλούτο σου και να εκμεταλλεύονται το λαό σου. Δεν πρόκειται να το πετάξουν τώρα. Δεν πρόκειται να χάσουν την κότα με τα χρυσά αυγά και δεν πρόκειται να δώσουν αφορμή στις απαιτήσεις και άλλων για ελάφρυνση του χρέους. Τα χρέη των κρατών είναι τα εργαλεία υποδούλωσης των λαών και δεν πρόκειται να τα αφήσουν από τα χέρια τους .
Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με ευχές και παρακάλια. Θέλουν σχέδιο, αποφασιστικότητα, όπλα και δεν έχεις τίποτα απ’ αυτά. Τα πέταξες όλα και δεν έχεις το ανάστημα να τα ξαναπάρεις. Όταν λοιπόν λες ότι εσύ έκανες το καθήκον σου και περιμένεις να τηρήσουν οι «εταίροι» τις δεσμεύσεις τους, ακούγεσαι σαν το θύμα που έχεις αφεθεί ανίσχυρο, παραλυμένο από το φόβο, χωρίς έξοδο διαφυγής στα χέρια του βιαστή που είναι και δικαστής σου και τον παρακαλάς να σε λυπηθεί . Ε, δεν πρόκειται να το κάνει . Θα το πάει μέχρι το τέλος. Θα σου δώσουν πιθανόν κάποια λεκτική διατύπωση, για να έχεις κάτι να λες και να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά τους. Για την ελάφρυνση του χρέους έλεγαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ότι ψηφίζουν μνημόνια, τα ίδια λες και εσύ τώρα. Καλύτερο όμως συνεργάτη από σένα δεν θα μπορούσαν να βρουν.

2 Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας