"Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 φωνές"

1675
Μίκη

Μια ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη τη Δευτέρα 19 Ιούνη

Μία ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), τη Δευτέρα 19 Ιούνη, στις 9 μ.μ. με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 φωνές». 
Για πρώτη φορά, 1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μια πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει ορισμένα από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μ. Θεοδωράκης, όπως: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Ομορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων».
Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης.
Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς είναι ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.
Στην παράσταση συμμετέχουν ακόμα οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.
Γενική είσοδος 15 ευρώ. Φοιτητικά / ανέργων: 10 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας