Ψύχωση Παπαδημούλη-ΣΥΡΙΖΑ κατά Ρωσίας-Ξεχνούν ότι κυρώσεις κατά Μόσχας ξεκίνησαν από ΕΕ!

62
Ο Παπαδημούλης σε ψυχροπολεμικό κλίμα αποδοκιμάζει

Ο Παπαδημούλης σε ψυχροπολεμικό κλίμα αποδοκιμάζει τα αντίποινα της Ρωσίας και ξεχνάει ότι οι αυθαίρετες  και απαράδεκτες κυρώσεις ξεκίνησαν από την ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και μάλιστα σε ευρεία κλίμακα και με ανύπαρκτες αφορμές.

“Καμία κύρωση ή εκφοβισμός, από όπου κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να μας σταματήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι﨔, τονίζει ο Δ. Παπαδημούλης

«Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli. Καμία κύρωση ή εκφοβισμός, από όπου κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να μας σταματήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου, παντού στον πλανήτη και με πλήρη συνέπεια», αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι απαγορεύει την είσοδο σε ρωσικό έδαφος σε οκτώ υψηλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο David Sassoli, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Vera Jourova, Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για τις Αξίες και την Διαφάνεια της ΕΕ.
Η απόφαση της Μόσχας σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αποτελεί απάντηση τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις 2 και 22 Μαρτίου από την ΕΕ κατά Ρώσων αξιωματούχων και πολιτών, στους οποίους η ΕΕ είχε επιβάλλει περιοριστικά μέτρα για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος πολιτών ΛΟΑΤΚΙ και αντιφρονούντων στην Τσετσενία. Ενέργειες, που για την Μόσχα, αποτελούν «ευθεία επίθεση στην ανεξαρτησία της εσωτερικής και εξωτερικής ρωσικής πολιτικής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας