Χρυσοχοΐδης: Καταγγέλλει ως εθνικισμό τα 12ν.μ-Παναγιωτόπουλος: Το ΥΠΑΜ προστατεύει έως 6ν.μ!

1280
χρυσοχοΐδης

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στη Βουλή!

Μετά τον Γ. Γεραπετρίτη που όρισε, προφανώς με εντολή Μητσοτάκη,  τα 6 ν.μ ως “κόκκινηγραμμή της χώρας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας από το βήμα της Βουλής για τον πτωχευτικό νόμο, ένα άσχετο  με τα θέματα των θαλάσσιων δικαιωμάτων νομοσχέδιο, κατήγγειλε, έτσι στα ξεκούδουνα, τον “εθνικισμό των 12 ν.μ“, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο τραγέλαφος συνεχίστηκε, δυστυχώς, με τη σκυτάλη να παίρνει ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ανερυθρίαστα τόνισε ότι: “τα 12 ν.μ είναι δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα και η σφαίρα προστασίας του υπουργείου Άμυνας δεν μπορεί να επεκταθεί ως εκεί“, ξεχνώντας πέρα των άλλων ότι αν ένα δικαίωμα δεν ασκείται, με την πάροδο του χρόνου ατονεί και “χάνεται“, ξεχνώντας, επίσης, ότι τα νησιά όσο μικρά και αν είναι και όσο περιορισμένη επήρεια και αν αυθαίρετα τους αποδοθεί, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυνητικών χωρικών υδάτων των 12 ν.μ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απεμπολώντας από την προστασία των ενόπλων δυνάμεων την θαλάσσια ζώνη μεταξύ 6-12 ν.μ, στην ουσία αναγνωρίζει την τουρκική θέση ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα ή ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να προστατεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας επί της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας