Χιλιανός αθλητής του ζίου-ζίτσου καταγγέλλει από το βάθρο την καταστολή

795
αθλητής

Στάθηκε πάνω στο βάθρο των νικητών και έστειλε το δικό του πολιτικό μήνυμα για τον αγώνα του λαού του. Ο Χιλιανός αθλητής Rogers Rogerio, 24 ετών, κέρδισε τη δεύτερη θέση στους αγώνες Ζίου-ζίτσου στο «Open Argentina» που πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Στη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων κρατώντας μια σημαία της Χιλής έστειλε το δικό του ισχυρό μήνυμα στον κόσμο για τη δολοφονική καταστολή που υφίστανται οι Χιλιανοί από την δεξιά κυβέρνηση Πινιέρα που χρησιμοποιεί δολοφονικές πρακτικές και μεθόδους αντίστοιχες της δικτατορίας Πινοσέτ.

«Μας σκοτώνουν, βιάζουν, βασανίζουν, όπως ακριβώς στη δικτατορία», έγραφε η σημαία που κρατούσε στα χέρια του ο αθλητής της Χιλής.

«Κίνητρο μου ήταν να αγωνιστώ στο ύψος του αγώνα που οι άνθρωποι δίνουν στους δρόμους της Χιλής», δήλωσε ο Rogerio σε συνέντευξή του στην εφημερίδα AS της Ισπανίας. «Είναι απαραίτητο, ως αθλητές, να καταγγείλουμε την απάνθρωπη καταστολή που επιβάλλεται εναντίον του λαού της Χιλής. Απέναντι σε ανθρώπους που διεκδίκησαν αξιοπρέπεια στην εκπαίδευση, στην υγεία, στη στέγαση», σημείωσε ο νεαρός αθλητής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στους συγκεκριμένους αγώνες, οι Χιλιανοί έλαβαν «δείγματα υποστήριξης από όλο τον κόσμο, τόσο από τους υπόλοιπους αθλητές όσο και από το ευρύ κοινό».

Λίγη ώρα αργότερα, εξηγούσε πιο αναλυτικά το σκεπτικό του, με ένα μήνυμα στο Instagram, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:

Εδώ και τρεις βδομάδες στη Χιλή δεν υπάρχει κανονικότητα για κανέναν, δεν μπορεί να προπονηθεί κανείς όπως πρέπει, ούτε να μείνει σιωπηλός, χωρίς να πει τίποτα σχετικά. Να γνωρίζουν ότι στη Χιλή υπάρχουν βιασμοί, βασανισμοί, ακρωτηριασμοί ανθρώπων…“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας